Jump to content

Figyelj oda, hogyan tartod a kezeidet!

2018. 09. 30. 17:00

Az egészég megtartásához tudatosságra és odafigyelésre van szükség. Ez megnyilvánul abban, hogyan látjuk és hogyan bánunk a testünkkel, mivel ápoljuk és kényeztetjük. Vannak olyan apróságok, amelyekkel sokat tehetünk magunkért.

A kezeink a munkaeszközeink, hiszen mindenhez használjuk azokat, azonban jelzésre is kiválóak. Kerékpáron ülve a jobb vagy bal kar kitartása mutatja a kívánt haladási irányt. A mutatóujjunkat a szánkhoz emelve jelezzük, hogy csendet kérünk, a mutatóujj magasba emelésével figyelmet kérünk, a középső ujjal hangtalanul szitkozódunk, és még lehetne sorolni a kar és kéztartások szimbolikáját.

Ha már ennyi mindenre használjuk nap mint nap a kezeinket, akkor miért ne használnánk önmagunk gyógyítására is?

Egyáltalán nem mindegy, hogyan tartod a kezeidet. Ez eleve igaz munka közben is, hiszen, írnod kell, meg kell érzékenyen fognod egy tárgyat, vagy épp határozottan meg kell tartanod. A kezünk nemcsak eszköz, hanem precíziós műszer is lehet a többivel szembe fordítható hüvelyujjunknak köszönhetően.

Ha a természetes dolgokba vetett hited él, akkor talán azt is elhiszed, hogy vannak olyan szimbolikus kéztartások, amelyek segítik az energiaáramlást, vagyis általuk megtalálhatjuk belső egyensúlyunkat. Az ilyen szimbolikus kéztartást mudrának nevezik.

A mudra szó hallatán talán azonnal a jógához hasonlatos mozgásra gondolsz. A buddhisták és hinduk által használt meditációs elemeket már az ókorban is ismerték és alkalmazták, és manapság egyre többen tesznek ugyanígy. Nem csoda, hiszen ehhez az öngyógyításhoz nincs másra szükség, mint nyugalomra és a kezeinkre, vagyis lényegében bárhol ingyen gyakorolhatod.

Az indiaiak a kéztartások segítségével arra törekednek, hogy az ember testi és lelki egyensúlyát visszaállítsák.

A kézmudrák nevezhetők az ujjak jógájának is. Harminchét mudra közül huszonnégy az, amelyet a kezekkel lehet elvégezni, a fennmaradókat úgy nevezik, hogy kétkezes mudra.

Így kell ezt csinálni a gyakorlatban:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=gEH65JGPw_g&list=PLAC9950109CF8B646)