Jump to content

Idősebbnek látnak, mint amennyik vagyunk? Lehet az életmódunk nem megfelelő

2018. 11. 13. 19:00

Az egészség fenntartásáért tenni kell. A legtöbbünk tényleg igyekszik odafigyelni magára azért, hogy az egészségen kívül a megjelenés is az legyen, amire embertársaink úgy reagálnak, ahogy mi szeretnénk.

Milyen jó érzés, amikor elemünkben érezzük magunkat. Tudjátok, az az érzés, amikor tele vagyunk energiával, dinamikusak a napjaink, és ezt még támogatja a kinézetünk is. Vagyis amikor a fittségünk és öltözködésünk is azt mutatja, amit érzünk. Még a külvilág is észreveszi azt, hogy mennyire jól érezzük magunkat, meg is szólják. Ez újabb megerősítést és löketet ad nekünk.

A smink és az alakformáló ruhák gondos rejtésében sokan élnek, és ha ezek mind lekerülnek róluk, akkor a valóság nagyon mást mutathat. A kozmetikai termékek valóban sok mindent el tudnak takarni a bőrön, de attól még az a valóság, ami a sminkréteg alatt húzódik. Ma már nagyon sokféle készítmény a rendelkezésünkre áll, hogy szebbé és fiatalabbá tegyük vagy legalábbis annak mutassuk magunkat. Akinek azonban az számít, hogy a valóságban is egészségesnek tűnjön, nem azon dolgozik, hogy átmaszkírozza magát, és teljesen másik arát mutassa.

Genetikai adottságok is jellemzőek ránk, így vannak azok a szerencsések, akik korukat meghazudtoló módon akár éveket letagadhatnának, míg mások idősebbnek tűnnek, mint amennyik. Az biztos, hogy a genetikán kívül az is befolyásolja kinézetünket, hogy mennyire vagyunk magunkkal szemben igényesek, odafigyelők. Egyáltalán nem csak az öltözködésre és a sminkre gondolunk, hiszen azt már tudjuk, hogy ha a kenceficék és a ruha alatt nincs minden rendben, akkor ezek csak ideiglenes takarást nyújtanak.

Egy betegség, egy nehezebb időszak leharcolhatja az embert, és ilyenkor nemcsak mi nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, de talán kívülről is megjegyzik ezt. Az ilyen megjegyzések azonban rávilágíthatnak arra, hogy a rossz közérzet, a fáradtság nemcsak általunk érzett állapot, hanem már kifelé is látszik. A fáradtság ellenszere pontosan az alvás lehet. Ha nyúzottnak érezzük magunkat, akkor se a munka nem megy úgy, se az életünket nem tudjuk nagyra becsülni. Oda kell figyelnünk arra, hogy megfelelő mennyiségű alvással tudjon a testünk regenerálódni.

Ma már sokat foglalkozunk azzal, hogy pótoljuk a folyadékot, de még sokan mindig többet olvasnak erről, mintsem saját életükbe beiktatnák. A testünk normális működéséhez elengedhetetlen a víz pótlása. A dehidratáltság következménye az is, hogy a bőrünk elveszíti rugalmasságát, ez pedig az arcbőrön is megmutatkozhat, így idősebbnek nézhetünk ki, mint ami a valóság.

Ha az alvásra és a folyadékpótlásra odafigyelünk, akkor tegyünk magunknak annyi szívességet, hogy ha üdének és egészségesnek szeretnénk mutatni magunkat, akkor a szervezetünket megfelelő táplálékkal látjuk el. A túl sok cukor és a keményítő gyulladást okozhat a szervezetben. Az egészség és a bőrünk fiatalságának megőrzése az étkezésben is rejlik, ezért fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt nyersen.

Az egészséges életmód tudatosan választott út, ezért a dohányzás és az alkoholfogyasztás egyáltalán nem illik bele ebbe a képbe. Ráadásul öregíti a bőrünket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)