Jump to content

Alma mindenek felett

2018. 11. 17. 19:00

Ősszel több oldalról igyekeznek meggyőzni minket az immunrendszer megerősítésében, amihez a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend mellé vitaminkészítmények szedése is javasolt.

Igyekszünk is magunkat felkészíteni a tél fogadására. Már most megjelentek a megfázásos tünetek, és a vírusos, bakteriális betegségek ideje következik. Szerencsére a természet segít abban, hogy vitaminokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket kínál számunkra. Kimondottan őszi gyümölcsünk az alma, amelyet szeret ropogtatni felnőtt és gyermek egyaránt. Készíthető belőle leves, felhasználható húsos ételekhez és süteményekhez egyaránt, fogyasztható egymagában, héjával együtt és anélkül, turmixolva más gyümölccsel együtt. Egyszóval rendkívül finom és sokféleképp használható gyümölcsünk, amely nem mellesleg még a diétába is bevonható.

Az alma tipikusan őszi gyümölcsünk, ilyenkor mindenféle fajtája megjelenik a boltokban és érdemes is otthon tartani belőle mindig, hiszen az egészségünk és a fogyásunk támogatója lehet.

Az alma tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal. Antioxidáns hatása miatt képes helyreállítani a szervezet károsodását, megszabadíthatja a testünket a káros anyagoktól.

Az alma a fogainkat is rendben tarthatja, mert serkenti a nyáltermelődést, és így a baktériumok nem képesek megtelepedni a fog környékén. Ezzel természetesen csökkentjük annak esélyét is, hogy a fogszuvasodás bekövetkezzen.

Az almában található bór a csonterősítésben is szerepet játszó, vagyis tekinthetünk úgy az almára, mint csontritkulás elleni gyümölcs.

Érdemes lenne naponta almát fogyasztani, és nem csak egyet, hanem többet is, ugyanis az alma glükózmennyisége elűzi az édesség utáni ördögi vágyunkat. Ha több almát eszünk naponta, akkor nem kívánjuk annyira az édességeket, és már ezzel is közelebb kerülünk álmaink megvalósításához, a fogyáshoz.

Márpedig, aki diétázik azért, hogy testét karbantartsa, csökkentse a súlyát és formálja az alakját, annak étrendjében mindenképp szerepeljen az alma, mert hatékonyan elősegíti a zsírégetést. Kötelező alapanyagként az alma nemcsak az inzulintermelésre van jó hatással, de még a hízást is kordában tudja tartani. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert.

Az alma alapélelmiszer, amelyet bárhol megtalálhatunk, ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy naponta gondoskodjuk ennek a finom, egészséges gyümölcs fogyasztásáról. Nemcsak az egyik legelérhetőbb, de a legolcsóbb gyümölcsök közé is tartozik. Az alma nemcsak a testünk egészségét képes elősegíteni, de a hatékony fogyáshoz is érdemes beiktatni az étrendbe, hiszen felgyorsítja az anyagcserét, ezzel egyúttal a zsírégetést is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)