Jump to content

Használd azt, amit a természet tálcán kínál!

2019. 04. 02. 19:00

A tavaszt minden pompájában tapasztalhatjuk már. Színekben, illatokban, melegebb időjárásban gazdag napokat élünk, és akit csak tehette a hétvégén is a természetben töltötte az idejét.

Kétségtelenül feléledt a természet, és ez azt is maga után vonja, hogy vágyunk a napfényre. Nemcsak olyan formában, hogy az épületeinkbe engedjük be a nap melengető fényét. Sokkal inkább a bőrünkön szeretnénk érezni, azaz vágyunk arra, hogy napfényfürdőt vehessünk.

Ezt csinálják az állatok is. Kifekszenek a napra napozni. Nemcsak a háziállataink sütkéreznek szívesen a napon, hogy szervezetüket minél több D-vitaminhoz és meleghez juttassák, de a vadon élő állatok is hasonlóan cselekednek. Sőt az állatok nem járnak gyógyszertárba azért, hogy betegségeikre gyógyszert kérjenek a patikustól. Ezt megteszik helyettük a felelős gazdik, és e mellett, vagy ehelyett akár a természetben igyekeznek megtalálni az orvosságot. Még az ember által háziasított állatokban is benne él az ösztön, hogyan és milyen növényekkel enyhíthetik a fájdalmat, mivel segíthetnek egészségügyi problémáikon. A vadon élő állatok esetében ez a mai napig működik, és ösztönük hajtja afelé, hogy betegségükre gyógyírt találjanak a természetben. A beteg állat elkülönül az egészséges példányoktól. Ilyenkor olyan, a természetben megtalálható növényeket fogyasztanak, amelyek segítik a gyógyulásukat. Emellett elsődleges szempont a kevesebb élelem fogyasztása, és az is olyan növények fogyasztására korlátozódik, amelytől a gyógyulást remélik. A környezetük adta patikából jól tudják, hogy melyik bántalomra mi a megfelelő. A velünk élő házi kedvencek sérüléseit leginkább az állatorvos látja el, kisebb sérülés esetén pedig a gazdi odafigyelése is elégséges lehet. A vadak azonban magukra vannak utalva, ezért sebeiket gondosan nyalogatják sebeiket, mert a sebet és annak környékét tisztán kell tartani. Sőt a természetben lévő növények közül olyanra fekszenek, amelyek a sebek gyógyulását segítik.

A természetben mi magunk is megtalálhatjuk a gyógyszert, akárcsak az állatok. Nem véletlenül nyúlunk még a mai napig is (sőt megint egyre inkább) a természetben megtalálható gyógynövényekért. A teák fogyasztása, a borogatás alkalmazása sokféle panaszt, tünetet csökkenthet, helyreállhat a szervezet harmóniája. De a természet akkor is gyógyír lehet, ha csak létét használjuk ki. Mindenki lehetett már olyan élethelyzetben, hogy úgy érezte, ki szeretne a világból futni. Ilyenkor az egyik legjobb megoldás, amivel csak segíthetünk magunknak, hogy igénybe vesszük a természet erejét. Nincs másra szükség, mint keresni a közelünkben egy csendesebb helyet, ahol sétálni, vagy akár tényleg futni lehet. A természetnek, a körülöttünk élő növényeknek és állatoknak olyan hatása lehet ránk nézve, hogy a problémáinkat nem képesek megoldani, de az elveszett energiánkat pótolhatja, és talán a megoldásra is józanabbul találhatunk rá.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)