Jump to content

Edzőterembe? Soha! - Küzdj meg démonjaiddal!

2019. 04. 27. 19:00

Vészesen közeleg a fürdőruha szezonja, és ha már az a gondolat is megrémiszt, hogy lengébb ruházatra válts, mert nem vagy elégedett saját magaddal, akkor a strandolós szezon gondolata  talán inkább elrettent, mint hogy az idilli nyaralás képe lebegjen előtted.

Olyan könnyű elengedni magunkat, és még ha meg is fogadtuk, hogy edzésbe kezdünk, rendszeresen, abból talán csak a gondolat az, ami még mindig kísért, de nem sok lépést tettünk meg azért, hogy lefaragjuk a télen ránk rakódott felesleget. Nem vádolhatunk senki mást ezért, a választás, a döntés és a lehetőség is a mi kezünkben van. Ahogyan fel tudtuk szedni a kilókat, úgy rajtunk múlik az attól való megszabadulás is. Kétségtelen azonban, hogy ez utóbbi sokkal nehezebb. Azok a fránya pluszok ragaszkodnak hozzánk.

Az elhatározás tehát már korábban megfogalmazódhatott bennünk, hogy valamit tenni kell azért, hogy formába hozzuk testünket és így lelkünket is, ám az otthoni edzésbe sokak bicskája beletörik, mert a nagy elhatározás és az első napok lendülete hamar alább hagyhat, mert felülírhatják az otthoni teendőink, egyéb elfoglaltságaink. Számos okostelefonra letölthető applikáció segíthet abban, hogyan iktassuk be a mindennapi mozgást az életünkbe. Az ilyen alkalmazások még az eredményes alakformálást segítő étrend összeállításában segítenek, de csak akkor, ha azt komolyan vesszük. Ez már egy irányítottabb változata lehet az otthoni mozgásnak, de ennek ugyanaz a veszélye, hogy a házimunkák, a ház körüli munkák felülírhatják a mozgásra szánt időnket.

Nincs egyedül az, aki jó néhányszor belekezdett már a saját kútfőből történő életmódváltásba, de ha nincs kellő motiváció, elszántság, hajtóerő, hamar alábbhagyhat a kezdeti nagy lendület. Aki eredményt szeretne elérni, az elgondolkodik azon, hogy szakemberek segítségét kérve, jól felszerelt termet keressen a lakhelyén. Ez sokakat megrémiszt, és nemcsak az anyagi oldala miatt, hanem azért is, mert eleve szégyelli a testét, és úgy kellene bemenni az edzőterembe, hogy ott csupa modellalkatú, izmos testű szépség fogadja.

Bármibe kezdünk, mindennek van eleje, és ahogy mondani szokták, minden kezdet nehéz. Nem az edzőterembe járás a nehéz, hanem önmagunk leküzdése. Ha azonban az a célunk, hogy új/régi formát adjunk testünknek, és jó önismeretünk révén azt is tudjuk, hogy ez önerőből nem fog megvalósulni, akkor marad az edzőtermi irányított edzés. Az első alkalom lehet idegen, talán kicsit kényelmetlen is, mert minden új, és ami még rosszabb, hogy mindenki új abban a közegben. De a cél szentesíti az eszközt. Oda mindenki azért jár, hogy alakítson magán, tegyen az egészsége érdekében. Igazából csak felnézni lehet azokra a túlsúlyosokra, akik elhatározott lépést tesznek azért, hogy megszabaduljanak a súlyfeleslegüktől.

Eljutottál arra a szintre, hogy konditerembe akarsz járni? Az elhatározást valósítsd is meg, és legyél magadra büszke, ha le tudod küzdeni a saját démonjaidat. Vágj bele!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)