Jump to content

Szauna titkok

2019. 12. 23. 19:00

Az egészségünk érdekében minden szinten tenni tudunk. A genetikai adottságokon túl a környezeti tényezők is befolyásolják azt, hogy milyen egészségnek örvendünk.

 

Az étkezés, a sportolás, a pozitív gondolkodás, szépészeti eszközök és termékek segíthetik, hogy fizikumunkat és szellemünket is karban tartsuk. Sokan kedvelik a szaunázást, amelynek többféle típusa létezik, de mind az izzadást és ezáltal a méregtelenítést segíti.

Sokan döntenek úgy önszántukból, hogy szaunáznak. Míg a nyári kánikulában kellemetlenségként élhetjük meg a verejtékezést, addig a szaunák használatával azt önként vállaljuk és keressük az alkalmat. Ismert, hogy ilyen módon a pórusok kitágulnak, az izzadás sokkal intenzívebben zajlik, ezáltal pedig felgyorsul a méreganyagok távozása is.

A szaunázást azért is kedvelik annyira, mert úgy gondolják, hogy a fogyásban is segít. Tényleg így van.

Annyiban ez igaz, hogy a verejtékezéssel vízmennyiségtől szabadulunk meg, amely miatt a súlycsökkenés is bekövetkezik, de ez nagyin kis mennyiséget jelent, és az igazi fogyáshoz nem járul hozzá. Az önmagában csak a szaunázásra épített fogyás semmit nem ér, ha azt a háttérben nem segíti a megfelelő mozgás, az egészséges táplálkozás.

A szaunára tehát kiegészítő lehetőségként kell tekinteni, mert a bőrt szebbé teheti, nemcsak az arcon, hanem a test bármely területén. A méreganyagok gyorsabb távozásával jobbá tehető a közérzet és a test is egészségesebbé válhat.

Nem mindegy azonban, hogy mikor és hogyan megyünk szaunába. Kimerülten és üres bendővel ildomos elkerülni, ha nem akarunk odabent rosszul lenni. Használat előtt szükséges lezuhanyozni, és bizonyos etikettet a szaunában be kell tartani. Mondjuk azt, hogy átadod magad a relaxálásnak, és nem beszélsz túl sokat. Legyen az a hely, ahol a testi egészséged mellett a mentálisat is erősíted.

A szaunázás akkor éri el a megfelelő hatást, ha azután hideg fürdőt vagy zuhanyt veszed. Amennyiben nem viseled el az azonnali hideg zuhanyt, úgy a visongás helyett fokozatosan engedd magadra a hideg vizet.

A méregtelenítést is segíti a szauna használata, azonban az immunrendszer erősítésében is szerepe lehet. Amennyiben azonban megfázásos, influenzás megbetegedés üti fel a fejét magunk és mások érdekében is érdemes kihagyni a szaunát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)