Jump to content

Neked is halott a feneked?

2020. 07. 10. 19:00

Divat lett egészségtudatosan élni, amelybe az egészséges táplálkozás és a mozgás is szervesen beletartozik. Mégsem biztos, hogy azt látjuk a testünkön, amit szeretnénk.

Nem vagy elégedett a testeddel? Tegyél ellene. Sokan meg is tesznek mindent azért, hogy formába hozzák magukat, megszabaduljanak a felesleges kilóktól, a narancsbőrtől, az izmokat megnöveljük.

Mégis vannak köztünk olyanokat, akikre igaz, hogy az egészségtudat minden lépését betartva mégis megereszkedett popsival rendelkeznek. Hiába a guggolás, a kitörés, mégsem formálódik megfelelően a fenék.

Még inkább igaz lehet ez az állapot, akiknek munkája ülő, és akár már az iskolások esetében is érvényesülhet. A sok ülés egyáltalán nem kedvez az ember testének, egészségének. Ennek köszönhetően alakul ki a hallott fenék, vagy, ahogy külföldön nevezik, a „dead butt” állapot.

Az ülő munka tehát nemcsak a lábaknak árt, hanem a középső farizom és az ülőizom is megszenvedi azt. A túl sok ülést érdemes megszakítani, némi mozgást végezni. Ha nem így teszünk, akkor a popsiban található izmok be is gyulladhatnak. További problémát generál ez az állapot, amely okozhat derék- és hátfájdalmat is.

A sok üléstől begyulladt izom nemcsak fájdalmakat produkál, hanem esztétikailag sem mutat a legszebben, hiszen az megereszkedik. Még akkor is ilyenné válhat, ha tudatosan étkezünk és odafigyelünk a mozgásra.

Az ülő munkát végzők esetében kulcsfontosságú az, hogy óránként legalább 10 percet szánjanak arra, hogy megmozgatják elgémberedett testüket. Egy kis séta, akár a szabadban, akár az irodában, nemcsak a testnek, de a léleknek is jót tesz.

A fenék megmozgatására elegendő lehet néhány guggolás, kitörés is. Ezeket óránként érdemes elvégezni azért, hogy ne alakuljon ki a lusta fenék szindróma.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)