Jump to content

Rossz éjszaka utáni jó reggel

2021. 02. 17. 19:00

Általában energikus vagy már reggel is? Szinte kivet az ágy magából? Bizonyára akadnak olyan napok, amikor magadon is meglepődsz, mert annyira nincs erőd.

Egy rossz éjszaka sokat kivesz az emberből. Bizony, nemhogy a pihentséget éreznéd magadon, hanem azt, mintha egy percet sem aludtál volna. Valószínűleg aludtál, azonban a nem ideális körülmények következtében az ébredés nem a legjobbkor történik, és amiatt érzed magad fáradtnak. Még rosszabb, ha ez egy éjszaka akár többször is előfordul. Fáradtan ébredhetsz akkor is, ha álmatlanul forgolódsz jó sokáig és ezzel megrövidíted a saját alvási idődet.

Mit teszel egy ilyen éjszaka után? Talán akkor is a kávé erejében bízol, ha egyáltalán nem hódolsz a kávéfogyasztásnak. A koffeintől reméled azt a plusz erőt, amely elindít aznap. Ha iszol is kávét, arra ügyelj, hogy miként teszed. Az erős feketével kezdeni nagy megterhelés a gyomornak, ezért kezdd a napot másképp.

 

Pohár víz

Ébredés után legyen az első, hogy egy pohár langyos vízhez juttatod a szomjas szervezetet. Az éjszaka folyamán ugyanis egyáltalán vagy nagyon minimálisan gondoskodunk a folyadékpótlásról és a dehidráltság állapota is idézhet elő fizikai fáradtságot, növeli az álmosság érzését.

Reggeli

Még a kávé előtt biztosíts a szervezetbe némi tápanyagot. Egy zöldséges turmix vagy gyümölcsökből készült smoothie is megteszi. Adagolj ahhoz chiamagot. Rost- és tápanyaggal, valamint vitaminnal is feltöltöd magad, amely megadja a lendületet.

Mozgás

Ha csak teheted, indulj a munkahelyedre gyalog vagy kerékpárral, így rákényszeríted a testedet a mozgásra. A természet, a friss levegő és a mozgás együttesen segíthet elfelejteni a rossz éjszakát.

 

Korábbi fekvés

Még a rossz ébredés ellenére sem biztos, hogy olyan elcsigázottnak érzed magad estére. Minden esetre vedd figyelembe azt, hogy testednek szüksége van a regenerációra, és ha másnap nem akarsz még fáradtabb lenni, akkor korábban aludni térsz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)