Jump to content

Extra figyelem szükséges a várandós nők számára

2021. 07. 13. 19:00

A tavaszból minden átmenet nélkül csapott le ránk a nyár. Hozta magával az irdatlan hőséget, amelyet egy-két napig viszonylag könnyen átvészelünk, de tartósan már sokkal nehezebb.

Enyhülést az éjszakák, hajnalok adhatnak, amikor a napsugárzás nem melegít és ha még enyhe szellő is társul hozzá, akkor lehűti a környezetet, a szellőztetett otthonokat. Aztán délelőttől kezdődik minden előröl. Van egy állapot, amely miatt még inkább ügyelni szükséges az egészségre minden körülmények között. Kisbabát várni a világ legcsodálatosabb és legizgalmasabb élménye, amelyet egy nő átélhet, ugyanakkor a kánikula mindenkit kikészíthet. Várandósként kioszthat a sors könnyebb vagy nehezebb terhességet. Akik életét a szinte folytonos és hónapokon át jelen lévő émelygés és hányinger keseríti meg, az is jól tudja, hogy ez a várandósok körében elég gyakori, azonban így sem betegségként gondolnak állapotukra. Tény azonban, hogy aki ilyen problémákkal küzd, nehezebben viseli állapotát. A hőség pedig mindenképp rátehet erre egy jó nagy lapáttal.

A várandós nőknek fokozottan oda kell figyelniük arra, hogy…

 

#1 mennyi folyadékot fogyasztanak

A nyári melegben fokozottan szükséges figyelni azt, hogy mennyi vizet fogyasztanak, de a kismamákra ez különösképp igaz. Az igazi szomjoltó és létszükségletű az a tiszta víz, de ki lehet egészíteni a folyadékot gyümölcsteával, szigorúan cukormentesen. Beilleszthető a frissen készített gyümölcslé, vagy a zöldségekből készült ital is. Amikor bármilyen minimális testmozgás is fokozott veretékezéssel jár, akkor úgy kell számolni, hogy a napi megfelelő folyadékbevitel minimum 2 liter, de inkább 3 liter folyadék.

#2 mit eszel

A méhben fejlődő magzat ahhoz a tápanyaghoz jut, amelyet az anya bevisz a szervezetébe, ezért nagyon nem mindegy, hogy az állapotos nő milyen ételeket fogyaszt. Többször é kisebb adagokban érdemes étkezni, amely bővelkedik rostban fehérjében, vagyis napi szinten érdemes fogyasztani minél több zöldséget és gyümölcsöt, halat, teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket. A kisebb adagokat könnyebb megemészteni és kevésbé okoz teltségérzést, és a nagy melegben sem terheli túlzottan a várandós nő szervezetét.

 

#3 némi rásegítés

A rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás sem biztos, hogy képes pótolni a test megnövekedett igényeit, ezért némi segítség jól jöhet terhesvitamin formájában. A magzat fejlődése szempontjából mindenképp fontos, de a várandós nő is sokkal jobban érzi magát a bőrében, ha minden tápanyaghoz hozzájut, amire szüksége van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)