Jump to content

Ha csinálod, csináld jól!

2022. 03. 26. 19:00

Az életmódváltás a gondolatainkban kezdődik el, de belevágni nehéz, elrontani viszont annál könnyebb.

Amikor eldöntöd, hogy az eddigi szokásaidat módosítani szeretnéd az egészségesebb élet reményében, akkor számos olyan dologtól meg kell válnunk, amely azelőtt teljesen egyértelmű volt. Az életmódváltás legfőbb indítéka az egészségi állapot javítása, megtartása, az alakformálás, fogyás. Csakhogy saját magunk alá is áshatjuk ez a jó kis tervet, ha nem úgy cselekszünk, mint kellene. Lássuk, milyen hibákat véthetsz, amelyek aláássák minden igyekezetedet!

 

Túl sokat és túl gyorsan

Az, hogy fogyni szeretnél, nem egy csak általad létező vágy. Hidd el, hogy nagyon sokan vannak még így, csakhogy azért tenni is kell. Talán gyorsabban rád rakódtak a pluszok, mint ahogy el akarnának hagyni. Ne várd, hogy ez egyik napról a másikra megtörténjen. Legyél türelmes magadhoz! Előbb mentálisan kell ezt magadban lezongorázni, hogy kellő erőt meríts a fizikai megmérettetéshez. Lesznek jobb és rosszabb napok és főleg az utóbbiak esetében szükséges az, hogy ne engedd el az új szokásaidat.

Önámítás

A fogyás sokkal nehezebben kivitelezhető, mint a hízás. Habár a kilók sem pillanatok alatt kúsznak fel, bár van időszak, hogy arról alig veszel tudomást. Főleg akkor szembesülhetsz az úszógumi jelenlétével, amikor nem tudsz egy régi nadrágot begombolni, a kedvenc ruhád túlságosan szűk lesz. Még ha aznap bele fogsz a diétázásba, ne várd, hogy holnapra látványa lesz mindennek. Az egészséges táplálkozásra áttérni nem egy nap alatt ad eredményt. Sőt mozgás nélkül se vágyj bomba testre. Bármit ígérnek a fogyi tabletták, az izmot növelni, a testet szálkásítani nem fogják. Ahhoz komoly és kitartó munkára van szükség.

A kezdeti elán

…után mi marad? Mert sokan kezdenek bele valamilyen mozgásban, fogyókúrába, hogy néhány hét alatt eredményeket produkáljanak, de amilyen nagy lendülettel indul mindez, annyira hamar abba is maradhat. Te ne ess ebbe a csapdába. Adhatsz ki nagyobb összeget éves bérletre bármilyen edzőterembe, ha csak az első néhány alkalom az, amit lelkesen csinálsz és utána minden abbamarad. Még azzal sincs gond, ha a lendület kissé lankad, de a folyamatosság eredménnyel jár.

 

Vége

Sokkal nagyobb baj, ha néhány nap vagy hét után teljesen felülírod a nemrég még határozott elképzelésed. Egyre többször találsz kifogást, hogy ma éppen miért nem mozogsz és miért jutalmazhatod meg magad hizlaló falatokkal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)