Jump to content

Szeressétek a gyermekeiteket!

2014. 11. 13. 15:09

Olyan szép lenne a gyermekek világa büntetés, verés, érzelmi zsarolás, és szóbeli bántalmazás nélkül!

A gyermekeket nagyon könnyű félreérteni, mivel ők azért tesznek bármit is, mert érezni szeretnék, hogy fontosak, és hogy szeretve vannak.

Tudják tehát, hogy mit szeretnének - figyelmet, törődést, a valahová tartozás érzését - viszont ezt az igényüket sokszor nagyon rosszul fejezik ki. Rosszalkodik, hogy figyeljenek rá. Gyámoltalannak teteti magát, kiszolgáltatja magát, hogy gondoskodást, figyelmet vívjon ki a környezetéből. Nem érti, ennek ellenére miért távolodik el tőle a szülő, miért haragszik rá, hiszen ő valójában csak jót akar.

A gyermek tulajdonképpen az összes tettével szeretetet kér Tőled. Ha megbünteteted, ha ellenséges vagy vele, akár egy életre szóló törést is okozhatsz neki. Beszélgess vele! Kérdezd meg, hogy érzi magát, mi történik vele? Fontosak a kollegiális, a baráti kapcsolatok is, de a legeslegfontosabb terület mégis az, ahol élsz, az a legfontosabb, hogy ott rendben menjenek a dolgok! A gyereked örökké a gyereked marad, de a többi ember ki és besétál az életedben. Ne bántsd, ne büntesd, beszélgess vele!

(Forrás:lelkielet.hu/ Fotó:healthnews)