Jump to content

Boldog anya (szülők) kell a baba boldogságához

2018. 10. 20. 19:00

Sok nő már pici lánykorától készül az anyaságra. Azaz vágyai között szerepel, hogy párja megtalálása után a gyermekvállalásé legyen a főszerep. Még nagyobb vágya, hogy gyermeke egészséges és boldog legyen.

Már a várandósságot úgy szeretnénk megélni, hogy az igazi boldogság legyen. Mintha a mennyországban lépkednénk kerekedő pocakkal. Az első gyermekét váró nő először éli át ezt a csodát, áthatja testét és lelkét az a tudat, hogy hamarosan egy új életet hoz a világra. Már a babavárás előtt igyekszünk megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy gyermeket vállaljunk. A várandósság beigazolódása után pedig a nőkben beindul a fészekrakási ösztön, és ha nem is visszük túlzásba, de nem tudunk ellenállni édes kis cipőnek, ruhácskának. A várandósság vége felé közeledve pedig már a szobát is elkészítjük, hogy mire érkezik a csemete, tiszta, szép szobája várja haza. Egyszóval egészséges, boldog és kiegyensúlyozott gyermeket szeretnénk.

A boldog gyermekkorhoz azonban egyáltalán nem csak az anyagiak szükségesek. Nem a játékok száma, a ruhák márkája határozza meg a boldogságukat, hanem az, hogy milyen boldogok a szülők és a közvetlen környezetük.

Sokan nem szeretik azt a szót, hogy terhesség, mert az olyan színben tünteti fel a babavárást, mintha teher lenne. A várandósság vagy az áldott állapot már sokkal finomabb és a babavárás csodáját kifejező szavak. Mert a babavárás lehet teher, ha úgy éli meg az anya, és lehet a nehézségek (rosszullétek) ellenére is áldott állapot. Amint észleljük, hogy méhünkben magzat fejlődik, úgy figyelünk a szokottnál is sokkal jobban étkezésünkre, fizikai állapotunkra. Ahogy mondani szokták, már két személyre ügyelünk ilyenkor. De a boldog babához nem elég csak a fizikumunkra figyelni. A lelkünket ugyanúgy ápolni szükséges ahhoz, hogy boldog gyermeket hozhassunk a világra és nevelhessünk. A boldog anya egyet jelent a boldog gyermekkel. Nemcsak a már megszületett, akár nagyobbacska gyerekekre igaz ez, hanem a pocakban fejlődő magzatra is. Már a magzati korban érzi gyermekünk, hogy milyen lelki folyamatokat élünk meg.

A legideálisabb természetesen az lenne, ha minden csemete olyan családba érkezne, ahol az anyagi feltételek megléte mellett kiegyensúlyozott családi légkör lenne. Sajnos azonban nem mindenki élete olyan sima és egyszerű, hogy ez megvalósulhasson. A leendő édesanya is nagy terheket cipelhet saját családi életéből, mint ahogy a párja is. A stressz, a félelem, a harag, a gyűlölet mind megkeserítheti az életet és még a babavárás boldogságát is átitathatja. Ezeket kellene tisztázni magunkban, az életünkben, hogy már a várandósság ideje alatt megszabaduljunk lelki terhek cipelésétől. Meg kell teremteni belső harmóniánkat azért, hogy méhünkben nyugodtan fejlődhessen gyermekünk. Nemcsak arról kell gondoskodnunk, hogy a baba megszületése után meghitten tudjuk fogadni a kicsit. Olyan áldott állapot ez, amikor befelé kell fordulnunk magzatunkhoz. Az ottani feltételek úgy teremtjük meg, ha megszabadulunk lelki terhektől,  tisztázunk megoldatlan helyzeteket, és figyelmünket a babavárásra irányítjuk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)