Jump to content

Választott hivatás

2020. 06. 09. 19:00

A szülők akkor boldogok, ha gyermekeik egészségesek. Még az olykor felmerülő problémák, csínytevések felett is szemet hunynak, mondván, a gyerekek épp felfedezik és megismerik a világot, ami nem mindig zökkenőmentes.

Mit nem adna sok olyan szülő, akik számára a gyermekeik csínyével kellene foglalkozni, ahelyett azonban a betegség leküzdésén, a túlélésért kell küzdeni nap, mint nap. Sajnos az élet nem minden családdal olyan kegyes, hogy a gyermekkor a játékról, a felhőtlen boldogságról szólna, mert komoly betegséggel küzdenek.

A gyerekek irtózatosan nagy akarattal és erővel vannak megáldva, és a legtöbbük esetében a hozzáállás is nagy segítségükre lehet. Sőt az egész családban a kis betegek szokták tartani a lelket, mert a komoly helyzet ellenére is optimisták, életvidámak.

A jó hozzáállás, az optimizmus azonban nem mindig elég a gyógyuláshoz, ezért a kis betegek gyakran kerülnek kórházba, kapnak különféle kezeléseket, műtétek során kell túlesniük a megmaradás reményében. A kórházban töltött idő megviseli a családot, a gyermeket is. Fájdalommal, magánnyal, félelemmel kell szembenézniük, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szakemberek veszik körbe a kórházakban a kis betegeket.

Mindegy, hogy milyen műtét vár egy gyermekre, abban benne van a veszély eshetősége. A szakemberek szakértelme mellett a szívükre is nagy szükség van a kis betegek ellátásakor, és még a szülők lelki állapotára is nagy hatással lehet az orvosi, ápolói hozzáállás.

Egy amerikai orvos a gyógyításra tette fel az életét, ezért munkáját szível és lélekkel végzi.  A gyermekosztály pedig az a hely, ahol erre különösen nagy a szükség. Az amerikai orvos nem csak le akarja tudni a mindennapjait, a munkáját, hanem abból a lehető legjobbat szeretné kihozni. Azon túl, hogy minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a beteg gyerekeket meggyógyítsa, még a lelkük ápolásában is részt vesz. Sokat beszélget a kis pácienseivel és még a műtét előtt megtudakolja tőlük, hogy melyik mese a kedvencük. A műtét elvégzése után az orvos nem hagyja magára a gyerekeket, hanem a kedvenc mesefigurával tér vissza. Méghozzá egyénre szabottan olyan sebtapaszokat kapnak a műtéti hegyek eltakarására a gyerekek, amelyet kedvelnek. Így kerül a műtéti sebekre Donald kacsa, Anna, Elza vagy Olaf a Jégvarázsból. Sem időt, sem pedig energiát nem sajnál arra, hogy kis betegei sebét ne tegye különlegessé kedvenc mesefiguráikkal. Saját maga ül neki a díszes sebfedő elkészítéséhez filctollak és kötszerek segítségével.

Nemcsak a gyerekek számára kedves a mesefigura, de még a szülőknek is jól esik ez a gesztus, és kicsit old a feszültségen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)