Jump to content

A grafológia a lelki bajokra is rámutat

2014. 01. 13. 17:22

Mi is az a grafológia? Röviden: személyiségjellemzés az írás alapján. Az írás segítségével gondolatainkat és érzéseinket közöljük a külvilág felé, a papír a világ, amelyben élünk, az írás pedig mi magunk vagyunk. Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma írás sem, különbözik a természetünk és az írásmódunk is. Kézírásunk hűen tükrözi a lelkünkben, pszichénkben lejátszódott folyamatokat.

Az íráselemzés pontos, gyors és megbízható. Önismeretet ad, ezáltal az élet számos területén segítséget nyújt az előttünk felbukkanó problémák és döntési helyzetek megoldásában. Segít a pályaválasztásban, pályamódosításban, munkakeresésben, párkapcsolati problémák megoldásában, gyermekek lelki problémáinak illetve tanulási, magatartási nehézségeinek feltárásában, cégeknek munkaerő kiválasztásban

A teljes személyiség elemzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik önmagukat szeretnék mélyebben megismerni. Az elemzés öt nagy személyiségterületre terjed ki: önértékelés, önbizalom, önismeret, mentális képességek, a gondolkodás jellemzői, energiák, a munkavégzés módja, érzelmi élet, társas kapcsolatok.

Az elemzés bizonyos résztulajdonságokat tartalmaz, egyénileg meghatározott, igényelt jellemzők alapján. A párok egymáshoz való összeillőségének vizsgálata, valamint azon tulajdonságok felderítése, amelyek erősíthetik, vagy gyengíthetik a kapcsolatot.

A személyiségvonások feltárásával kimutatható, mely területeken egyeznek illetve különböznek a pár jellemvonásai, így feltárhatók a kapcsolat stabil és instabil pontjai, az egyezések és a különbözőségek.

A grafológia abban tud segíteni, hogy önismeretet adva első nekifutásra megtalálhassa minden fiatal a neki legmegfelelőbb hivatást, amelyben jól érzi magát és kiteljesedhet, ezáltal pedig sikeres és elégedett, boldog ember válhat belőle.

A személyiségben rejlő képességek és jellemvonások feltárásával nagy segítséget nyújthat a kézíráselemzés pályaválasztás előtt álló fiataloknak, illetve pályamódosítás, pályaváltás szándéka esetén mindenkinek. A személyiségvonásokat feltárva könnyebben megtalálhatja bárki azt a pályát, hivatást, ami megfelel személyiségének, ami által sikeres lehet és kiteljesedhet a választott pályán.

A pályaválasztás sikerességének kulcsa két nagyon fontos szempontban rejlik: egyrészt a személyiségnek megfelelő legyen a választott pálya, másrészt érzelmileg vonzódjunk hozzá. Ha ez a két feltétel teljesül, a siker garantált.

A személyiségjellemzők feltárása után kiderűlnek azok a területek, pályák, amelyek a személyiségnek megfelelnek, vagyis amelyekben sikeres lehet a tanácsot kérő. Tehát iránymutatás, tanácsadás, a döntést azonban mindenkinek önmaga kell meghoznia.

Fotó: freedigitalphotos.net

lelkielet.hu/egeszsegstudio.co.hu