Jump to content

Másként élik meg a szakítást a fiúk, mint a lányok

2014. 04. 28. 16:51

Sokszor nem Hamupipőke történetére, hanem inkább Kill Billre hajazó a tini lányok szerelmi élete. Bár a fiúk viszonylag elmaradottabb érzelmi szintje ebben a korban is probléma lehet a legnagyobb gond mégis az, hogy túl nagy a nyomás a lányokon, hogy mérföldkőnek éljék meg a személyiségfejlődésük szempontjából ezeket a szerelmi kapcsolatokat. A legújabb kutatások szerint a lányok lelki egészségére rendkívül rossz hatással van egy rossz románc, azaz, ha a kapcsolat közel sem olyan, mint amilyennek elképzelték.

A fiúknález nem tapasztalható, mivel nem egy kapcsolaton keresztül, nem egy másik ember alapján ítélik meg magukat, hanem az érdeklődésük alapján, hobbijaik alapján. Így ha egy kapcsolat nem működik, ők java részt nem személyes kudarcként élik meg. A kutatás tanulsága szerint a lányokat is minél hamarabb és minél nagyobb önállóságra kell nevelni, megmutatni nekik, hogy mit érnek, felfedezni tehetségüket és erősíteni azt.

Otthon mit látnak a lányok? Az anya az, aki az érzelmi részét viszi a kapcsolatnak, meghallgatják, hogy a házasság (esküvő napja) a legfontosabb esemény egy nő életében, (nem véletlen, hogy egy több milliós befektetés egy igazán komoly lagzi). Többnyire a nők veszik fel férjük vezetéknevét, azaz a párjukról nevezik el magukat.

A kislányok tehát nem úgy nőnek fel, hogy azt látják egy kapcsolat igazából egy plusz az amúgy is szépen kialakított életben, hanem, hogy a kapcsolat maga az élet.

A lényeg az lenne, hogy a szülök a kislányukban a tehetséget is erősítsék és arra törekedjenek, hogy lássák, az életüket maguk is kitölthetik és hasznossá tehetik. A fiúkat pedig több törődésre, érzelmi kompetenciára nevelnék és hangsúlyoznák, hogy milyen hatással vannak cselekedeteik másokra.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:lelkiélet.hu/ujnemzedek.hu