Jump to content

Ne, most fáj a fejem!

2014. 07. 31. 09:12

Amikor egy párkapcsolatban élők minden napja beszürkült, semmi motivációjuk nincs egymás felé, lényegében már csak egymás mellett élnek, egyértelműen egyre kevesebb lesz a testi kapcsolat is. Ritkulnak az együttlétek, talán már nem is fontos az, hogy a másiknak örömet okozzanak. Ez az állapot nagyon nyomasztó tud lenni.

Pedig egy jó párkapcsolat egyik fontos tényezője a testiség. Ha romlik a szex minősége és gyakorisága, az kihat a kapcsolat többi tényezőire is. Igaz ez fordítva is. Ha sikerül visszanyerni egy párkapcsolatban a szex fontosságát és minőségi javulását, a problémamegoldás is könnyedebben megy.

Ahhoz, hogy egy pár idáig eljusson idáig, a felgyorsult világnak és annak minden velejárójának, valamint a nem megfelelő kommunikációnak köszönhető. Hosszabb együttélés után hajlamos az ember azt gondolni, hogy mindent tud a másikról, pedig valójában csak mi gondolatainkat vetítjük a másik személyre.

Ha felismerésre került a gond, feltétlenül szükséges azt megbeszélni, mert az elfojtás, a magunkban tartás csak további kellemetlenségeket szül.

A szexualitás csökkenése felveti a társakban azt a gondolatot, hogy már kihűlt a kapcsolatuk, már nem is szeretik egymást úgy, mint régen. Azonban sokszor csak arról van szó, hogy mindenki éli a stresszes és felgyorsult hétköznapokat. A nap végére pedig olyan fáradtak, hogy éppen csak az ágyba kívánnak beesni és nem szex, hanem alvás céljából. De ezt meg lehet beszélni, és ha mindketten akarják, találnak megfelelő alkalmat az együttlétre.

Az együttlétek során lehetnek olyan dolgok, amelyek nem egyforma örömöt okoznak, ezeket is meg kell beszélni, hogy tisztán lássák a helyzetet, javítani tudják kapcsolatukat, együttlétüket.

A jó párkapcsolat érdekében szükség van a jó szexre, amit fantáziával, erotikus játékszerekkel is fel lehet dobni.

Sokszor nincs is szükség az aktusra, elég egy simogatás, ölelkezés, csókolgatás. Ezek segítenek ellazulni egy nehéz nap után.

Keresni kell az alkalmat az együtt töltött időre. Ne egymás mellett éljenek, hanem együtt. Közösen csináljon programot a pár. Menjenek egy kettesben vacsorázni, moziba, kirándulni. Ha a kapcsolat alapjaiban erős, csak a hétköznapok, a nem megfelelő kommunikáció vetett annak gátat, akkor arra újra lehet építkezni.

(Forrás: femcafe.hu)