Jump to content

Úgy belédestem...

2014. 08. 06. 13:02

A belehabarodás általános jelenség a tinik körében, a veszélye pedig abban rejlik, hogy sokan összetévesztik az igaz szerelemmel. Persze, csak addig, míg meg nem tapasztalják a szerelem érzését. Hogyan lehetne definiálni a belehabarodást?

Elvakultságnak, és rajongásnak is hívják. Ha belehabarodsz valakibe, tulajdonképpen annak gondolatába szeretsz bele, hogy beleszeretsz valakibe. Álmodozol róla, egy puszi után már közös jövőt tervezgetsz vele. A rajongást egyenlővé lehet tenni a szeretettel, de a kettő a valóságban mérföldekre van egymástól. A belehabarodás arról szól, hogy te mit kapsz az adott személytől, milyen érzéseket vált ki belőled a másik személy, és milyen hasznod van abból, ha együtt vagy vele. A belehabarodás alapja az önzés.

A belehabarodás nem igazi szeretet. Hogyan is szerethetné valaki igazán a kedvenc bálványozott sztárját, vagy a fizika tanárát? Ugyanígy az első látásra szerelem sem működik. Mégis hányan esnek abba a hibába ifjúkorukban, hogy így képzelik. Belezúgni lehet valakibe pár találkozás után is, de a szerelemhez már mélyebb érzelmek szükségesek. A szimpátia, és a kémia hamar kialakulhat, de a folytatáshoz az is szükséges, hogy jobban megismerj, és elfogadj valakit. A valódi szeretet, és szerelem alapja tehát nem az önzés.

(Fotó:wikihow.com)