Jump to content

Beszélgess a pároddal!

2014. 08. 11. 16:07

Csak akkor fogsz tudni odafigyelni a párodra, és úgy ismered meg teljes valójában, ha igazán meghallgatod Őt a beszélgetések során. Csak így alakulhat ki közted, és közte egy valóságos, és élő kapcsolat.

Mindenkinek hatalmas csalódás, ha azt érzi, hogy nem figyelnek oda rá, és még a feltett kérdéseire is teljesen más választ kap. Figyelj oda a párodra, és hallgasd meg úgy igazán. Legyen részed az életében! Az odafigyelés a megértés kulcsa, és a megértés nyitja meg szerelmed szíve ajtaját előtted. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ha már előre elképzeled, hogy mit fog mondani a másik, nem figyelsz rá oda igazán. Ha szereted, akkor nem forogsz állandóan magad körül a beszélgetés során.

Ha már azelőtt megvan a véleményed róla, és arról, amit mond, mielőtt befejezné a mondandóját, hibát követsz el. Sokan elrontják azzal, hogy miközben a másik még javában beszél, már előre megfogalmazzák a mondandójukat, válaszukat a számára.

Hagyj neki elég időt arra, hogy kibeszélje magát, és megfogalmazza, amit szeretne! Ne akard ráerőltetni az akaratodat a másikra! Ahhoz, hogy odafigyelj a másikra, az is szükséges, hogy értékeld, és elfogadd őt úgy, ahogy van.

(Forrás:lelkielet.hu/ Fotó:worldleaks.com)