Jump to content

Tippek a házasság megmentésére hűtlenség esetére 1.

2014. 08. 13. 13:58

A hűtlenség oka lehet személyi válság, valamelyik szülő halála, munkahelyi, otthoni kudarc, szülés, vagy a fiatalság elmúlásának felismerése.

A házasság rendezése csak akkor sikerülhet, ha a kapcsolat alapja a mély szeretet, és megbecsülés. Sajnos sok házaspárnak nem sikerül kibékülnie, mivel a megcsalás tényének tudatában hibákat hibákra halmoznak. Íme, néhány tipp, mellyel helyrehozhatod a kapcsolatotokat, ha Te vagy a megcsalt fél.

Ne mondd el rögtön a családnak, rokonoknak, barátoknak, hogy megcsaltak!

Ha kibékültök, nem csak a házasságod megmentésén kell majd fáradoznod, hanem azokkal az emberekkel is rendezned kell a kapcsolatot, akik tudnak a hűtlenségről. Gondold át józanul, hogy kivel osztod meg a fájdalmad! A legjobb, ha egy családsegítőhöz, vagy pszichológushoz fordulsz, aki segít helyrehozni, amit még lehet.

Ne kompenzáld a fájdalmadat viszontcsalással!

Tudnod kell, hogy a történtek ellenére Te ugyanolyan értékes ember vagy. Ne akarj görcsösen bizonyítani egy új kapcsolattal, de ne is mutasd magad erkölcsileg felsőbbrendűnek, ne emlékeztesd folyton a párod a tévedésére, mert bezárul, és ellentámadásba lendül.

Ne akard visszaállítani a régi állapotot!

Kapcsolatotok nem lesz ugyanaz, viszont jó esetben vannak a megújuláshoz tartalékaitok, és megtaláljátok azt a pluszt, ami régen hiányzott a házasságból. Lépj túl a sértődöttségeden, és a helyükre kerülhetnek a dolgok.

Cikksorozatunk folytatásában arról beszélünk, mit tehetsz a házasságod érdekében, ha Te vagy a hűtlen fél.

(Forrás:lelkielet.hu/Fotó:soc.ucsb.edu)