Jump to content

A szülők elhagyásáról

2014. 08. 24. 10:20

Csak úgy lehet teljes a házasságod, ha képes vagy a szüleid elhagyására, annak a védelemnek a feladására, amit a szülői ház nyújtott Neked. Így vállal egy új közösséget, és felelősséget férfi és nő.

Az elhagyás lelkileg megviseli az embert, hiszen ilyenkor el kell vágni azokat a szálakat, amelyek addig a szülői házhoz kötötték. A szülők elhagyásához lelki érettség szükséges. Anyagilag független férfinak és nőnek kell lennie a házaspár két tagjának, akik meg tudnak állni a saját lábukon.

A házasság szempontjából az addig megszokott anyai, és apai gondoskodás életveszélyes lehet. Kedves Férjek! Ne hasonlítsátok össze feleségetek főztjét, háztartásban végzett munkáját az édesanyátokéval, mert amellett, hogy bosszantani fogja a dolog, annál inkább másként akarja majd csinálni. Vágjátok el a köldökzsinórt!

Könnyen előfordulhat, hogy házastársunk viselkedése valamelyik szülőnk ellenszenves viselkedésére hasonlít. Figyelj arra is, hogy ne vidd át a házasságodba azt a viselkedést, ahogyan édesapád, édesanyád viselkedésére reagáltál annak idején.

Az elhagyás egyben elengedés is, a házastársak lemondanak némely, a szingli életmóddal járó előnyökről, például utazásokról, drága hobbikról, bulizásokról, karrierről, stb. Aki még nem képes az elhagyásra, az nem érett a házasságra sem.

Forrás: Walter Nitsche: Házaspárok kézikönyve / Fotó:news.byu.edu