Jump to content

Ismerd el a feleségedet!

2014. 08. 26. 11:00

Ismerd el feleséged adottságait, képességeit, és ne fukarkodj szavakkal is kimondani ezt! Vedd újra tudatosan észre feleséged személyiségének pozitív részeit!

A hétköznapivá váló dolgokat általában hajlamos az ember már nem észrevenni, ezért figyelj oda erre! Bókod igazi balzsam feleséged szívének! Dicsérd meg a finom főztjét, azt, hogy takarít, elmosogat, megvarrja a ruháid, és ellátja a gyermekeiteket.

Sok feleség még a minimális elismerést sem kapja meg a nap mint nap végzett háztartási munkájáért, ezért könnyen érezhetik magukat értéktelennek, munkájukat pedig hiábavalónak. Ne hagyd, hogy feleséged elkeseredjen, vedd körül szeretetteljes figyelemmel, ami akár egy szerelmes levelet is jelenthet! Öleld meg, mondj neki egy-két gyengéd szót, puszild meg, lepd meg apró kedvességekkel, ajándékokkal! Ha háztartásbeli, próbálj változatosságot biztosítani a számára egy kis kimozdulással.

Ha ahelyett, hogy bókolnál, inkább a hallgatást választod, egyfajta negatív beszélgetést folytatsz. Kerekedj néha a saját érzelmeid fölé, ismerd meg feleséged szükségleteit, és egy idő után egyre jobban fog menni házastársad elismerése.

(Forrás: Walter Nitsche: Házaspárok kézikönyve / Fotó:www.vingle.net)