Jump to content

Te tudod, hogy mire van szüksége a férjednek?

2014. 08. 30. 17:34

A feleség férje segítője, amit elsősorban azzal mutathat ki, hogy elfogadja őt olyannak, amilyen. A férj ebből érzi, hogy szeretik.

Öreg hiba, ha a feleség folyton tanácsokat osztogat, kritizál, hiszen ezzel a viselkedéssel jó úton van afelé, hogy a férje érzései megkopjanak iránta, hiszen kinek van szüksége egy nevelőnőre? A rendreutasítások nagyszerűek abban, hogy megöljék a romantikus érzéseket.

Hagyj fel a bírálgatással, fogadd el olyannak, amilyen, előnyös, és előnytelen tulajdonságaival együtt, és ennek add is jelét. Meg fogsz lepődni, hogy mit vált ez ki a férjedből.

Ha elmondod neki, hogy mit becsülsz benne, örömmel fogja hordozni a család, és a házasság felelősségét. Ne dorongold le tehát, hiszen így elveszik a tisztelet a kapcsolatotokból. Ne legyél tudálékos, és fölényes, légy megértő, és türelmes.

Persze a fentiek nem azt jelentik, hogy a feleség mindig csendben félrehúzódik, és nem nyilvánítja ki a véleményét. Adottságaidat –az ösztönös megérzés képességét is- használd arra, hogy segítőtársa légy a férjednek. Ne olvass be a férjednek, ne légy önfejű, de vitázhattok, és megbeszélhettek dolgokat. A férjed hálás lesz érte, ha nem nehezíted meg a dolgát.

(Forrás: Walter Nitsche: Házaspárok kézikönyve / Fotó: christianitymalaysia.com )

Keresd fel a Lelki élet magazint a Facebookon is!