Jump to content

Szeretheted-e a házastársad érzelmek nélkül is?

2014. 08. 31. 12:42

Ha úgy gondolod, hogy az érzelmeid igazítanak el a világ dolgaiban, és a párkapcsolatodban, akkor hamar zsákutcába kerülsz. A szeretet valójában nem érzelem, hanem olyasvalami, ami cselekedetekben fejezhető ki.

Mi a szeretet? Szeretet az, amikor kifürkészed a másik igényeit (nem a hangulatait), és megpróbálod azokat kielégíteni. Ide akarati döntés útján jutsz el, nem pedig érzések segítségével. Természetesen az érzések is jönni fognak majd a cselekedetek után. Az érzések tehát segítenek minket, de nem irányítják a tetteinket. Aki mindig az érzéseitől irányíttatva cselekszik, az hamar függeni fog tőlük.

Sok házasság jutott már zátonyra amiatt, mert egyszer csak az egyik, vagy mindkét fél úgy érezte, hogy már nem érez semmit sem a másik iránt. Ebben a pillanatban már nem is gyakorolják tovább a szeretetet, hiszen úgy érzik, becsapnák ezzel a másikat. Közben persze várják a szerelmes érzést, amikor majd elkezdhetnek cselekedni. Lehetséges-e tovább szeretni érzelmek nélkül is? A valóság az, hogy minél tovább vár az ember, annál inkább nehezebb lesz továbbhaladnia. Házaspárok ezrei állnak egy helyben, sehová sem haladva.

Mi tehát a megoldás? Szeresd továbbra is tudatosan a társad, vedd körül jóval, tartsd szem előtt a javát, s ha így teszel, újra és újra szerelemre gyulladtok majd egymás iránt. Párod éhezik a szeretetre, és reagálni fog rá, ha szeretettel veszed körül. Ha felrúgod a házasságod, és máshol próbálkozol, egy ideig meg fogod lelni a szerelmes érzéseket, de ott is elér majd egy alapos felhőszakadás, és az érzelmek elhalhatnak.

Tanuld meg érzelmek nélkül is szeretni a társad, hiszen a pillanatnyi érzelmeid a gyakorlatba átültetett valóságot nem befolyásolják. Ha így cselekszel, kellemes meglepetésekben lesz részed, s újra fellobban a tűz a kapcsolatotokban.

(Forrás: Walter Nitsche: Házaspárok kézikönyve / Fotó:www.horoscopeyearly.com )

Keresd fel a Lelki élet magazint a Facebookon is!