Jump to content

Nektek milyen a kommunikációtok?

2014. 09. 07. 15:00

Szoktatok beszélgetni a házastársaddal? Hát, persze. No, de mennyit? Figyeltek is egymásra, vagy közben máshol jár az agyatok?

 

Kattints  ide a Facebook oldalunkért!

A házasság egyik nagy kihívása a kommunikáció. Sokszor, amikor a házastársak esténként, a munkából hazaesve találkoznak egymással, már alig jut erejük a beszélgetéshez, illetve nincs hozzá kedvük. Ezért, mielőtt elkezdtek beszélgetni, pihenjetek kicsit, s utána biztosan több kedvet éreztek majd a diskurzushoz. Különösen akkor figyelj oda a házastársadra, ha a gyermekkel egész nap otthon van, és már látszik rajta, hogy alig várja, hogy beszélgessen valakivel, és hogy figyelj rá.

A válások okául sokszor hozzák fel azt, hogy már nem volt egymásnak mondanivalójuk. Valóban, ha ellustultok a kommunikációban, könnyű megszokni, hogy nem sokat szóltok egymáshoz. Vigyázz arra is, hogy ne tőmondatokban válaszolj a társadnak.

A szeretet meghallgatja a másikat akkor is, ha az nem épp érdekes dolgokról beszél. Ha meghallgatod a feleségedet/férjedet, figyelmed miatt értékelve fogja érezni magát. Javíts hát a kommunikációtokon!

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:www.jointinterest.com )