Jump to content

Így juthat időd a házastársadra!

2014. 09. 26. 17:30

A fejlett technika sajnos láthatóan az emberek elszigetelődését vonta maga után. Időt takaríthatunk meg vele, de akkor miért csúszik ki mégis kezünk közül az idő?

Neked is, mint mindenki másnak, 1440 perc áll a rendelkezésedre naponta. Túl elfoglaltnak érzed magad? Úgy érzed, nincs időd arra, amire igazán szeretnéd, hogy legyen? Nincs időd a párodra? Eszedet sem tudod, mikor voltatok utoljára randizni? Nézd meg a napirended: Te választottad, ki, hogy mit csinálsz, Te tűzted be a programokat az egyes órákra. Te választottad az állásod is.

Az időmenedzsment a barátod! A Te felelősséged, hogy miként bánsz az időddel.

Először is készíts egy időbeosztást. Írd fel, hogy mi a célod, mit szeretnél elérni, s ahhoz napi kb. hány percre van szükséged. Jegyezd fel egy papírra egy teljes hétre, hogy óránként kb. mivel foglalkozol. A társad is tegye meg ugyanezt, majd vessétek össze a táblázatotokat! Ha beszélgetni szeretnétek, nézzétek meg, hogy melyik napszakban, minek a módosításával tudsz leülni a házastársaddal például beszélgetni, vagy mikor tudnátok elmenni egy randira. Gondold át, hogy miről tudsz lemondani. Lehet, egy élvezetes tevékenységről kell lemondanod, de ha az nem visz előre a célod felé, és nem szerepel a fontossági sorrend legelején, nem kerülsz vele közelebb a célodhoz, akkor gondold át, hogy lemondj róla! Lehet, hogy tévé, vagy internetfüggő vagy, és hiányozni fognak ezek a tevékenységek, de a lemondásnak meglesz a jutalma! Sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a kapcsolatotok, ha minőségi időt töltötök együtt.

(Forrás: Gary Chapman Végre egy nyelvet beszélünk / Fotó: pictilio.com)