Jump to content

Mitől függ a hűség?

2015. 01. 19. 20:00

Neked mit jelent a hűség? Fontos, hogy a pár tagjai egyetértsenek ebben a kérdésben, hiszen a hűség kérdése a párkapcsolatok alapjának fontos eleme.

A határ mindenki számára máshol van, viszont a nemek között különbség van a hűtlenség mozgatórugói között. A nőket inkább az érzelmek vezetik, és azért kacsintanak félre, mert valami hiányzik a párkapcsolatukból. A férfiak inkább fizikai élményt keresnek. Ha a nők lesznek hűtlenek, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy felbomlik a házasság, hiszen ők többnyire beleszeretnek a szeretőikbe.

A hűtlenségben szerepet játszik még egy sereg másik dolog. Ilyen például a korábbi tapasztalatok tömkelege, az a tény, hogy a családban volt-e példa hűtlenségre, hogyan tolerálta a család, ki mennyire sérült, tönkrement-e a házasság. A szülők, és a családi fészek az a közeg, ahol kialakul a kötődési képességünk, itt dől el, hogy mennyire tudunk egyenrangú kapcsolatot kialakítani, vagy épp inkább csüngünk a párunkon, és fojtogatjuk a szeretetünkkel. Fontos szerepe van a korábbi kapcsolatoknak, hiszen ezekből szerezzük az önbizalmat, s az abban való hitet, hogy valaki mindenről le fog mondani értünk, és bízhatunk benne.

Egy csak egy kis ízelítő a hűség témaköréből, de érdemes mindenkinek elgondolkodnia azon, hogyan teheti a hűség várává párkapcsolatát, házasságát.

(Forrás: lelkielet.hu / Fotó: ter4ng.wordpress.com)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!