Jump to content

Néhány apró lépés a kapcsolat (f)elé

2018. 09. 13. 19:00

A párkeresés ma már online módon is történhet. Sőt igencsak nagy népszerűségnek örvendenek a társkeresős oldalak, amelyek megkönnyíthetik, vagy éppenséggel megnehezíthetik, hogy megfelelő emberek találjanak egymásra.

Nemcsak az ismerkedés színtere az internet, hanem a kommunikációé is. Ha pedig az internet segítségét kéri egy egyedülálló személy abban, hogy megtalálja a társát, akkor a keresés, a kapcsolattartás is egy ideig ebben a dimenzióban zajlik.

A keresési szakaszban igyekszünk olyan személyeket kiválogatni, akik a megfogalmazott bemutatkozó szöveg alapján felkeltették az érdeklődésünket, és a közzétett fotó is kellemes első benyomást kelt bennünk. Az online társkereső felületeken böngészve mindenki igyekszik elképzelni maga előtt azt a valakit, akiről néhány képet lát, és néhány adatot olvas róla. Ha kölcsönös a szimpátia, akkor a levélváltásokat, a társkereső oldalon folytatott üzenetváltásokat felválthatja a telefonbeszélgetés, majd a randevú, ami, ha szerencsés találkozásról van szó, lesz folytatás is. Ám eddig el is kell jutni. Több személlyel is folytathatunk levelezést, ami azt a cél szolgálja, hogy kiszűrjük ki az, akivel továbbra is érdemes lenne folytatni a kommunikációt. Ez azonban akkor lép érvénybe, ha a férfi teszi meg az első lépéseket, és kezdeményez néhány sor írásával.

Még mindig tartjuk magunkat ahhoz, hogy  a férfinak kell kezdeményezni, és udvarolni is. Nem baj, ha így gondolkodik a nő, azonban jelzéseket lehet küldeni a kiszemelt felé. A való világban jól működő az, ha egy kacérabb pillantást vagy mosolyt intézünk a kiszemelt felé, de az online felületen nem. Máshogy kell a tetszésünket kifejezni. Ennek módja, ha egy könnyed üzenettel elkezdjük az online beszélgetést. A legtöbb férfi szívesen veszi az ilyenfajta közeledést, és nincs abban semmi rossz, ha a nő ír egy férfinek üzenetet. A válaszul adott reakcióból azonnal kiderülhet, hogy szimpatikus van-e szimpátia vagy sem. Amennyiben jól reagál a levélre, lehet, hogy több a közös pont is kiderül, ami megkönnyíti és felpörgeti a további kommunikációt.

Van az a kapcsolat, amikor már az online világot kinövi, és személyes találkozásért könyörög. Ennek kimenetelét felesleges megjósolni, abban kell bízni, hogy mindenki önmagát adja és ha a személyes találkozás is jól alakul, akkor elindulhat valami.

Egy jól sikerült randi után pedig lehet  várni a visszajelzést, a folytatást. Ma már annyi lehetőség van arra, hogy kommunikálhassanak az emberek. A telefonszám cseréi után akár beszélhettek is egymással, de a közösségi oldalak lehetőséget adnak az online, írásos üzenetváltásra is. Ezért ha a kellemes randevú után könnyedén szeretnéd folytatni a kommunikációt, akkor elküldhetsz egy napindító vicces mémet, figyelmébe ajánlhatsz egy koncertet, amelyen te is jelen leszel, és ha gondolja, akkor csatlakozhat hozzád. Ugyanígy mozizni is invitálhatod. Talán távol áll tőled, hogy egy férfinak bókolj, pláne, hogy még alig ismeritek egymást, de ha a randevútok tényleg olyan jól sikerült, és szeretnél folytatást is, akkor szóvá teheted, hogy milyen jól érezted magad egy intelligens, jó megjelenésű férfi mellett. Ez biztosan imponálni fog neki, pláne, ha valóban így gondolod. Apró tanácsot, segítséget is kérhetsz a férfitól, amely érezteti azt, hogy fontos neked a véleménye. Ha egymásnak vagytok teremtve, akkor mindez pillanatok nagyon rövid idő alatt kialakulhat köztetek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)