Jump to content

Még a megcsalásnak is lehet előnye

2018. 12. 21. 19:00

Milyen szerencsésnek tartjuk azt, akire rátalál a viszonzott szerelem. Ám nem mindenkiről tudjuk, hogy milyen úton jutott el odáig. Ki tudja, hogy ki, milyen múltat tud maga mögött.

Mindenki megérdemli a szerelmet, sőt a viszonzott, beteljesedett szerelemet. Sokaknak ez ugyan elérhető, de addig az út nem mentes kanyaroktól nehézségektől. A jó párkapcsolatban semmi sem nyűg, feltétel nélkül megbízunk társunkban, és ez fordítva is pontosan így van. Legalábbis ez kell, hogy alapja legyen a jól működő kapcsolatnak a szerelmen túl. Ám, ha így menne, akkor a világ csupa békesség és boldogság lenne. Gyanúsan egyszerű.

Merthogy az emberek annyifélék lehetnek, és mindenki mást vált ki belőlünk. Az egyiket nem bírjuk magunk körül elviselni, a másikba beleszeretünk. Ha sorsszerű a találkozás, akkor talán még igazi párkapcsolattá is alakulhat a szerelem. A legnagyobb boldogság sem feltétlenül örök érvényű, így akár saját életünkben, vagy környezetünkben is tapasztalhattuk már, hogy öröknek hitt kapcsolatok milyen gyorsan mennek tönkre.

Sok minden állhat egy kapcsolat megromlása mögött. Kihűlhetnek az érzelmek, a felek eltávolodhatnak egymástól érzelmileg és fizikailag egyaránt. Beleszólhatnak családtagok, barátok, kiábrándulhatnak egymásból, beléphet a képbe egy harmadik is.

Sok kapcsolat végét jelenti a megcsalás. Van, aki ennek ellenére is kitart párja mellett és a megbeszélés, megbocsátás után ugyanúgy folytatják kapcsolatukat. Azt talán nem lehet mondani, hogy pontosan ugyanúgy megy minden a megcsalás előtt, mint azután, de vannak párok, akik az ilyen helyzetet is megoldandó feladatként kezelik és átvészelik.

Mindegy, hogy férfi, vagy nőként kell megélni annak tényét, hogy a párunk megcsalt, ezt az érzést senki sem vágyja és szereti. Az ilyen válság nemcsak a kapcsolatot billentheti ki egyensúlyából, hiszen a megcsalással már rég erről beszélünk, hanem a megcsalt fél bizalma, önbecsülése is megcsorbul. A megcsaltnak nagyon nehéz felfogni a történteket, ám annak ellenére, hogy ki a megcsalt és ki a megcsaló, mindenki számára lehet fájdalmas. Ez azonban ugyanúgy a kapcsolat része, ugyanis mehet tovább minden egy nagy tapasztalattal kibővülve, vagy pedig válhat ez a kapcsolat utolsó momentumává is.

Megcsalt félnek lenni fájdalmas és kemény tapasztalás, de a sokk és a bizalom megingása után pajzsként is felvérteződhetünk. Azok, akik életük során megtapasztalták már, hogy milyen megcsaltnak lenni, mégis önbecsülésükre lesz jobb hatással. No persze nem azonnal, de az élet ezzel azt bizonyíthatja be számunkra, hogy nem az utunkat jártuk, és ami a még fontosabb, hogy nem a megfelelő személlyel. Egy ilyen szívdöfés döbbenthet rá arra, hogy mennyire nem voltunk a helyünkön. Ha a megcsalás egyet jelent a szakítással is, arra úgy is lehet tekinteni, hogy ez a nagy pofon terelt a helyes irányba. Ha nem kerül szakításra sor, akkor pedig sok minden hiba a felszínre kerülhet és azt a párok meg tudják oldani (vagy nem). Ilyen esetben a harmadik féllel való kapcsolat csak egy rossz kitérő volt, amely semerre sem vezetett. Talán megtépázta kissé a kapcsolatot, de igazából sok kérdést helyre is rakhatott.

Az élettől ugyanúgy visszajelzés az is, hogy ha a megcsaló azzal a bizonyos harmadikkal nemcsak egyszeri, hanem hosszú távú kapcsolatban marad. Ugyancsak sorsszerű találkozás volt, csak épp nem a megcsalt fél javára.

A megcsalás aljas cselekedetként is tekinthető, vagy a sors tanítása?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)