Jump to content

Harmonikus kapcsolat, az álom megvalósulhat

2019. 11. 21. 19:00

Harmóniára, az életünk egyensúlyának megteremtésére vágyunk mindannyian. Igyekszünk úgy alakítani azt, hogy a nyugodtság, boldogság érzése ne csak vágyott legyen.

Az egyensúly megtartása nem egyszerű, mert ingázunk a munka és a család között, de az életünk még csak nem is ennyiből áll, így a barátokra ugyanúgy figyelmet szeretnénk fordítani, mint a hobbijainkra, valamint az álmaink megvalósítására. Ebben a rengetegben kell úgy lavíroznunk, hogy egyik se legyen mellőzve, és ne menjen a másik rovására sem.

A magánéletünkben is igyekszünk helyt állni, hiszen ahhoz két fél szükséges. Ha csak az egyik fél dolgozik azon, hogy a kapcsolat működjön, sőt azon is túl, boldog és kiegyensúlyozott legyen, nem elég.

Látunk magunk körül párokat, akikre kívülről szemlélve is süt a boldogság, és talán ez nem csak színház, hanem valóban nagy az összhang, a szeretet és az egyetértés. Mások inkább csak kifelé játsszák el, hogy minden rendben van, de haldoklik a kapcsolat.

Mi a titka azoknak a pároknak, akik ténylegesen megélik a harmóniát a szerelemben, és kifelé is hiteles az, amit mutatnak.

A szerelem vak, legalábbis a kapcsolat legelején biztosan. Olyan köd száll le, amely a létező rosszat is elhomályosítja. A párkapcsolat következő lépcsőjeként megélt együttélés során már a köd is felszállhat, és így láthatóvá válnak hiányosságok, negatívumok, de már hozzánk tartozik a másik ember, így elnézünk ezek felett. És persze az érem másik oldala az, hogy párunk szeméről ugyanúgy eltűnt a ködfelhő, így ő is láthat néhány negatívumot. Elfogadjuk, így szeretjük a másikat.

Ha azonban a kapcsolat kibillen az egyensúlyából, ezek a negatív tulajdonságok felerősödhetnek. Olyan szintre, hogy elviselhetetlenné válik a másik közelsége. Lehet, hogy az nem is szerelem?

A szerelmesek érzik egymást. Szavak nélkül is, mert szívükkel is látják a másikat. A szerelmünk minden gondja és öröme fontos számunkra, és meg is értjük, mert meg akarjuk érteni, hiszen az ő boldogsága a mi boldogságunk. ugyanakkor az ő baja a mi bajunk is. Ám megérteni azt tudjuk igazán, akit tényleg szeretünk. Ha szeretünk valakit, akkor elfogadjuk erényeivel és hibáival együtt. És ha szeretünk valakit, akkor nem kell és nem is akarunk játszmákat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)