Jump to content

Túl sok az túl gyanús

2019. 12. 10. 19:00

Kétségtelen, hogy a modern technika segítheti életünket, de megvan annak a használati szabályzata, hogy meddig egészséges az.

Az okostelefon használatát már az idősebb korosztályhoz tartozók sem utasítják el, mert rájöttek, hogy mennyire kinyílhat a készülék segítségével a világ. A most fiatalok pedig eleve már abba a világba születtek bele, ahol ezeknek a készülékeknek a használta teljesen természetes és alapvető.

A közösségi média pedig kiváló felületet szolgáltat ahhoz, hogy ami velünk történik, arról tudomást is adjunk. Az olykor-olykor megosztott friss fotók sokat elárulhatnak egy-egy személyről, de mindenki ismer olyan személyt, akinek fotóit nem is lehet nyomon követni, mert naponta posztol, és legalább ilyen intenzitással váltogatja a profilképét is.

A szerelem nemcsak szép, de torzító is, hiszen a szerelmesek tudatni akarják a világgal boldogságukat. Már aki. Mert nem mindenki teszi közszemlére az életet, de vannak párok, akik rendre tudatják ismerőseikkel, hogy mennyire szerelmesek.

A modern technika, az internet és az okos készülékek segítenek abban, hogy a kapcsolattartás olyanokkal is pillanatok alatt megtörténhet, akik akár másik kontinensen élnek, így lényegében nem érzékelhető a távolság. A kapcsolattartás tehát mára sokkal könnyebb, mint korábban volt. A szerelemben is jól jöhet a technika segítsége. A szerelmes üzenetek váltása, minden napjainkba becsempészhetik a boldogságot. Ám az igazi boldogság akkor sem azon alapul, hogy online küld-e a párunk szerelmes üzenetet vagy sem. Természetesen nagyon jóleső, ha a párunk gondol ránk napközben, és nekünk is jól eső kifejezni online is érzelmünket.

Mindenkinek vannak olyan ismerősei a közösségi médiában, akik napi szinte tudatják az ismerőseikkel, a nagyvilággal, hogy mennyire szerelmesek, boldogok. Még ha így is van ez, biztos, hogy ezt mindenkinek tudnia kell? Egy-egy közös fotó még belefér, de amikor a szerelmes idézetektől és fotóktól fröcsög az internet, az nemcsak sok, de gyanús is. Pontosan az ellenkező hatást váltja ki az emberből, mint amit kifelé mutatni szeretnének a szerelmesek. A túlzott fotóáradat azt feltételezi, hogy csak a külvilágnak való tetszelgésről van szó, és nem az igazi boldogságról.

Nem arról van szó, hogy a közös képek megosztása nem jó, de az állandó posztolás, az önbizonygatás gyanússá tesz. Az ilyen kapcsolatokban élők egyik másik, vagy mindkét tag kívülről vár megerősítést arra, hogy összeillőek, szép pár, és legalább kívülről boldogságot mutatnak. Hogy a kapcsolat megélve milyen? Nos, arról nem nincs szó.

A túl sok fotó és poszt tehát éppen az ellenkezőjét mutatja egy kapcsolatról, mint amit valójában jelenthet, valamint az alacsony önértékelésről is számot ad.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)