Jump to content

A kevesebb dicséret nem biztos, hogy rossz előjel

2020. 03. 04. 19:00

A jó párkapcsolat alapja az őszinteség, a bizalom. Ennek hiányában elképzelhetetlennek tartanánk, hogy valakivel összekössük az életünket.

Ugyanakkor a párkapcsolatunkban azt is elvárjuk, hogy szép szavakkal illessen a párunk. Saját életünkben tapasztalhatjuk meg azt, hogy a rózsaszín köd leszálltával kitisztul a kép és bár még mindig szeretjük társunkat, de már hibákat is felfedezhetünk. Különösképp akkor, ha már nem csak együtt járásról van szó, hanem megtörtént az összeköltözés is.

Őszinteséget várunk párunktól, de azt is tudjuk, hogy az igaz szavak nem mindig azok, amelyeket hallani szeretnénk. Nos, ezzel így lehet a párunk is.

Őszinteséget, de egyben szép szavakat is remélünk párunktól, azonban ez nem mindig összeegyeztethető. A kezdetekben minden szerelmes párra jellemző a becézgetés és a kedves szavakkal való illetés. Ám ahogy telik az idő, a dicséretek száma is csökkenhet. Nem azért, mert már nem lát olyan szépnek a párunk, csak már olyan sokat mondhatta, hogy alapvető.

Más ok is lehet annak hátterében, hogy miért nem dicsér már annyit a párunk. Nos, ez azért lehet így, mert nem úgy reagálunk a dicséretekre, mint ahogy várnák. A legtöbb nő ugyanis elégedetlen magával, vagy legalábbis bizonyos testrészeivel. Ha pedig a férfi megdicséri, akkor nem hiszi el, hogy azt komolyan gondolja. Ahelyett, hogy a bókot megköszönné, zavarba jön és magyarázkodik. Sőt általában még meg is vétózza a bókot.

Ahogy telnek az évek, a változás elkerülhetetlen. Nemcsak az öregedésre gondolunk, hanem megváltozhat a testalkatunk a gyermekszülés után, változtatunk a frizuránkon. Talán olyan változást, változtatást hajtottunk végre magunkon, ami a párunknak nem tetszik. Lehet, hogy meg sem kérdeztük a társunkat a változtatásról, és nem tudja, nem akarja az arcunkba dörgölni, hogy jobban tetszett az előző megjelenésünk. Az is meglehet, hogy a változtatással azt értük el, hogy egyáltalán nem tetszünk neki.

A nem dicséret azért is jelentkezhet egy kapcsolatban, mert a párunk olyan belső félelmekkel küzd, hogy fél az elvesztésünktől. A túl sok dicsérettel megerősítheti bennünk szépségünket, amely pedig ahhoz járulhat hozzá, hogy ennek tudatában egy nála sármosabb párra cserélnénk le.

Az is lehet, hogy az idő folyamán már másképp fejezi ki párunk a dicséretét, csak azt mi nem vesszük észre. Nem biztos, hogy szavakban mondja meg, hogy mit érez irántunk, hanem tettekben. Mondjuk, elmosogat helyettünk, elmegy a boltba.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)