Jump to content

Létező a szerelem, csak máshogy

2020. 05. 14. 19:00

A szerelem perzselő érzését felválthatja a mély szeretet és elköteleződés, aki lehorgonyoz valaki mellett. Ez a párkapcsolat, a házasság.

Az első randevúk izgatottsága után megszokjuk társunk személyiségét, viselkedését, és ahogy telik az idő, úgy válik egyre természetesebbé jelenléte. Az összeköltözés és a házasság után pedig megszokottá válik egymás számára a másik jelenléte. Annyira megszokottá válik az a sok apróság, amely társunk jelenlétéhez köthető.

Ahogy telnek az évek, úgy tűnhet el az, hogy naponta mondogassuk egymásnak: Szeretlek! A szerelem, a szeretet nem feltétlenül múlt el, csak a biztonság érzete annyira általánossá vált, hogy már nem érezzük szükségét, hogy minden nap tudassuk a másikkal. Tetteinkben mégiscsak kifejezhetjük érzelmeinket. Egy friss kávé és reggeli agy ágyban megmutathatja a figyelmességet. Nemcsak a nő teheti ezt meg, hanem a férfi is. A férfiakat sokszor éri az a vád, hogy nehezebben tudják kifejezni érzelmeiket szavakban. Az is lehet, hogy tettekben teszi azt meg, de ezt a nőknek is figyelembe kell venni.

Lehetséges, hogy a férfi kápráztatja el szerelmét egy különleges reggelivel. Ha nem is mindennapos ez, attól még nagy örömöt okoz egy-egy ilyen kedveskedés. Habár teljesen természetes, hogy a párkapcsolatban élők összeköltöznek, és egy ágyban alszanak, de azt igazán méltányolni kell, ha még évek, évtizedek múlva is szívesen bújik hozzánk. Lehet, hogy nem mondja naponta, szeretlek, mégis a tettei azt bizonyítják, hogy szavak nélkül is kifejezi érzelmét.

Egy párkapcsolat attól igazán működőképes, hogy kisegítik egymást. Vannak olyan területek, amelyen az ember nem tud jól teljesíteni, mert fél, tart valamitől, de a párunk megoldja azt helyettünk. Minden munkafolyamatban kisegíthetjük egymást, és a szerető párunk igyekszik olyat magára vállalni, amely lehet, hogy nem is a kedvence, de minket mentesíteni szeretne attól, mert tudja, hogy ezzel segít nekünk.

Nem kell naponta szerelmet vallani egy régóta működő kapcsolatban, hogy tudassa a párunk, igazán szeret. Az, hogy keresi a kegyeinket és a kedvünket, éppen elegendő lehet.

A párkapcsolatunkban vállaljuk, hogy életünk minden történésben jelen van, legyen az jó vagy rossz. Igyekszik segíteni, megvédeni, és viszont elvárható ugyanez. A jó kapcsolatban élők akkor is észreveszik a másik gondját, ha arról nem is beszél. Az a férfi, amelyik szereti a párját, a nehéz időszakokban sem fordít hátat szerelmének, hanem közösen keresnek megoldást a bajra. Nemcsak tetteivel védelmez, hanem ölelő karja a lelkünknek is vigaszt jelent. A feszült pillanatokban is igyekszik mosolyt csalni az arcunkra. Tudja, hogy mi az, amivel kedveskedni tud. Ez a figyelmesség pedig ugyancsak azt fejezi ki, hogy mennyire ismer és mennyire szeret.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)