Jump to content

Magánéleti státusz: kapcsolatban

2021. 01. 21. 19:00

Az életünknek fontos állomásai vannak, amelyek egy új életszakaszt indítanak el. Ilyen a pártalálás, a házasságkötés, az összeköltözés, a családalapítás.

Hatalmas megnyugvást és örömöt ad az embernek, ha úgy érzi, hogy megtalálta élete párját, aki mellett le tudja élni az egész életét. Amint ez bekövetkezik és biztonságban tudják egymást maguk a párok, óhatatlan, hogy felül ne kerekedjen rajtuk az az érzés, hogy komolyabbra fordítsák a kapcsolatot.

Ez jelentheti azt, hogy kimondják egymás szemébe az „sz” betűs szót, amely vagy megrémiszti a másikat, vagy viszonzásra talál. Ugyanilyen lehet az is, amikor ismerősök, barátok előtt barátnőként, barátként mutatják be párjukat. Fordulópontot jelent az is, amikor a szülőknek, barátoknak először mutatják be a párjukat. Sőt jelentősége van annak is, ha az online térben tudatjuk, hogy párkapcsolatban él, ki a párja.

Hivatalos

Kétségtelen, hogy életünkben arra törekszünk, hogy szeretetet adjunk és kapjunk, hogy tartozzunk valakihez. Ezt pedig a közösségi médiában is érzékeltetni akarjuk. Miért fontos, hogy kihirdessük, párkapcsolatban, házasságban élünk?

A boldogság jó, erre vágyunk, erre törekszünk. Ha azt sikerül elérni, az egy örömteli történés, amelyre büszke az ember. Kihirdetjük azt, hogy elkeltünk, hogy életünk révbe ért. Ha az utcán találkozunk valakivel és boldognak, kiegyensúlyozottnak lát minket, akkor annak az az oka, hogy boldog párkapcsolatunk van. Az, hogy hivatalossá tesszük a párkapcsolatunkat, nyíltan felvállaljuk, hogy szerelmesek vagyunk, hogy megtaláltuk a társunkat, egyfajta bizonyíték arra, hogy értékesek vagyunk, kellettünk valakinek. Egy kapcsolat hivatalossá tétele egymás felvállalását is jelenti, valamint azt, hogy attól a ponttól kezdve senki se vessen szemet a párunkra, mert már a miénk.

A hivatalossá tételnek megvan az az oka is, hogy a konkrétumok biztonságosabbá, egyértelműbbé teszik a kapcsolatot, így tudjuk, hogy hányadán állunk, hogy van-e közös jövőnk együtt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)