Jump to content

Tökéletesen tökéletlen

2021. 04. 23. 19:00

Senki se áltassa magát és mást se azzal, hogy a tökéletes kapcsolat az, amelyben soha egy hangos szó sem hangzik el a felek között. Mindig nagy megértés és harmónia uralkodik. Ez sokkal inkább egy mesekönyv egyik meséje.

A tökéletes kapcsolatban is léteznek nézeteltérések, véleménykülönbségek. Amiben mások a haldokló, rosszul működő kapcsolatoknál az, hogy a problémákat meg tudják beszélni egymással és a közös megoldásra törekednek. A felek minél inkább távolodni látszanak egymástól és egyre inkább kifordulnak a kapcsolatból, annál több negatívumot, rossz szokást találnak egymásban. Aztán a nyugalom helyett észrevétlenül bekúsznak a veszekedések, a vitás, egymás megbántása. Ezek a bántások pedig azokat a területeket érinthetik a leginkább, amelyek már korábbi életünkben megcsonkítottak.

Ilyen sérüléseket mindenki hordoz magában. Ki komolyabbat vagy sokat, mások szerencsésebbek, de időről időre ezek a sebek felszakadhatnak és ezt bármi kiválthatja. Ha pedig egyszer megtalálja két ember a másik fájdalmát és a kapcsolatukban sem stimmel valami, akkor időnként akár szándékosan ráléphetnek egymás tyúkszemére. Ekkor öntik egymásra azokat a vádakat, amelyeket az évek során megtapasztaltak a másikkal való együttélés során.

Mindenkinek van az élete során olyan traumája, amelyet igyekszik a tudatalattijában eltemetni, de amikor ezek aktiválódnak, akkor még az a része is sérülhet az életüknek, amely eddig jól működött, a párkapcsolat.

A kapcsolat megmentése érdekében a kommunikáció erejét használni kell. A meg- és ki nem beszélt feszültség csak látszólag enyhülhet, de ha azt nem beszélik meg és a felszín alá kaparják, az attól még ott lesz. A kapcsolat megtartása érdekében az okokra kell koncentrálni. Amint megtaláljuk magunkban, hogy mi az a tudatalatti, amely hatással van a jelenre, addig bármikor robbanhat a bomba.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)