Jump to content

Nem való mindenkinek a nyitott kapcsolat

2021. 05. 06. 19:00

Szerelemre vágyunk, azonban arra is, hogy ha megtaláljuk a párunkat, akkor monogám kapcsolatban éljünk.

Nem mindenki gondolkodik így és vannak olyan párok, akik ezt a fajta összezártságot, elköteleződést egészen másképp értelmezik. Nem a megcsalásról lesz most szó, hanem azokról a kapcsolatokról, amelyekben a megengedés a kulcs. Léteznek ugyanis nyitott kapcsolatok, de ez azt jelenti, hogy mindkét fél tudatában van ennek és szabad akaratukból döntenek így.

 

Nyitottan

A megcsalás és a nyitott kapcsolat egyáltalán nem összehasonlítható. A megcsalás általában egy harmadik fél bevonásával történik úgy, hogy az eredeti társ mit sem sejt a félremenés tényéről. Legalábbis egy ideig. Ha kiderül a megcsalás ténye, akár szakításig, válásig fajulhat a kapcsolat. Ezzel szemben a vállalt nyitott kapcsolat a felek által lefektetett szabályok mentén működhet. Ehhez az szükséges, hogy tényleg minkét fél beleegyezzen, vagyis nem számít megcsalásnak, ha új partnereket vonnak be az életükbe. A szabályokat a párok alakítják ki és ha azokat betartva élnek, akkor működhet a nyitott kapcsolat. Nemcsak a szabályok betartása szükséges, de nem való mindenkinek. Aki ugyanis nem rendelkezik kellő empátiával, önbizalommal, ellenben a féltékenység is felüti a fejét, hatalmas érzelmi kínként élheti meg az ilyenfajta kapcsolatot.

 

Működőképes

Amennyiben a nyitott kapcsolat önként vállalt és vágyott, úgy a pár tagjai meg is beszélhetik az élményeiket, amelyeket az újabb partnerekkel éltek át. A nyitott kapcsolat nem azt jelenti, hogy mindenkivel, aki a párkapcsolaton kívül eső személy, ugyanúgy szerelembe esnek a felek. Sőt, a nyitott kapcsolatban lefektetett szabályokban általában az szerepel, hogy pusztán fizikai kapcsolatról lehet szó, amely akár állandó szerető megléte is belefér, azonban mindenféle érzelemtől mentesen, pusztán testi síkon működve.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)