Jump to content

Árulkodó jelek, hogy zátonyra futó a kapcsolat

2021. 05. 12. 19:00

Mi tart össze egy kapcsolatot? Természetesen a szerelem, gondoljuk mi. De akkor mi tartja össze a nem összeillő párokat?

Akár te magad is kerülhettél olyan kapcsolatba, hogy annak lezárása után nem is tudtad megmagyarázni, hogy mi tartott titeket együtt. Talán a környezeted is igyekezett finoman jelezni neked, hogy valami sántít a kapcsolatodban, még számukra is sokkal érzékelhetőbb volt az, hogy nem vagytok összeillők. Mégis miért voltál vele? A magyarázat erre nagyon sokféle, egyéntől függő. Lehet, hogy a rózsaszín köd borította el a tisztánlátásodat, a szerelem vette el az eszedet. Lehet, hogy bíztál abban, hogy majd te megváltoztatod, majd ő megváltoztat téged. Lehet, hogy csak azért voltál vele, hogy ne legyél egyedül, mint ahogy az is opció, hogy azért voltál vele, hogy a környezetedben élőket bosszantsd.

Annyi bizonyos, hogy mindenki vágyik a megfelelő társ megtalálására, csakhogy az út lehet rögös. Esélyt adhatsz olyannak is, akivel alapjában véve halálra ítélt a kapcsolat. Az ismerkedés idejében azonban a legjobb hozzáállás az, hogy megadod az esélyt magadnak és nyitottan fogadod az új lehetőséget. Még ha nincs is meg az a láz, amire az ember vágyna, megalkudhatsz a sorssal abban, hogy ez egy lassabban kibontakozó szerelem. Aztán telnek a hetek, hónapok és nem hogy erősödne a szenvedély, a vonzódás, a szerelem, hanem az motoszkál benned, hogy valami nem stimmel. Ez a gondolat elegendő ahhoz, hogy átértékeld a kapcsolatot. Ha pedig tudatosabban ráfigyelsz az életedre, akkor lehet, hogy egyre több, a tartós kapcsolattal összeegyeztethetetlen jelre bukkansz.

Ha ezeket nem tapasztalod:

Összhang: a közös életben és a szexben sem tapasztaltad meg igazán, hogy minden gördülékenyen működne, és hiába adtál magatoknak időt, ez később sem javult, az megrontja a mindennapokat.

Alkalmazkodás hiánya: nem tudsz azonosulni szokásaival, sőt mi több egyre idegesítőbb? Szóvá tette már a te hiányosságaidat és ez rosszul esett? Ez azt jelenti, hogy nem vagytok hajlandóak egymással kompromisszumot kötni.

Savanyúcukor: a felhőtlen jókedv, a humor ismeretlen a közös életetekben? Az baj. Nem lehet mindig vihogni és mókázni, de a humor sok mindenen átsegíthet, oldhatja a kapcsolatot.

 

Különbségek: nem lehetünk egyformák, de a párkapcsolatban nem árt az, hogy legyenek közös érdeklődési körök, hobbik, amelyek szorosabbá teszik a kapcsolatot. Ha ez nincs meg még véletlenül sem, az mindenképp a széthúzást segíti.

Jövőkép: még véletlenül sem egyezik meg a jövőről alkotott elképzelésetek, nem egy a vágyatok, így nem is lehetséges a közös tervezés sem.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)