Jump to content

Ennek sírás vagy szakítás lesz a vége

2021. 07. 08. 19:00

Nem mindenki vágya az izgalom, pláne nem a magánéletben, de sok esetben maga az élet teremt olyan helyzeteket, hogy belemegyünk furcsa és kiszámíthatatlan dolgokba.

A szeretők élete látszólag kalandos, tele van titokzatossággal, kalanddal, és ez így is van. Valameddig. Sőt szeretői státuszban egy ideig fürdőzni lehet. Az ember hamisan érezheti magát elégedettnek, teljesnek. Aki azonban a szeretői pozícióban van már egy ideje, a kezdeti lelkesedés alábbhagyhat. Már csak amiatt is, mert valamelyik félben biztos, hogy űr marad. Leginkább az szenvedi meg a kapcsolatot, aki szeretőként van jelen. Ő ugyanis csak a másik, a második. A szerető ugyanúgy megtapasztalhatja a vad, lángoló szerelmet, éghet a vágytól, amelyet tetéz az izgalom, amelyet a titkos kapcsolat gondolata csak fokoz. Ez tarthat egy ideig, de azután olyan apró dolgok fognak hiányozni, amelyek egyre nagyobbá duzzadnak.

 

Titkos szerelem, nagy láng és szomorúság

Másodiknak lenni valamiben nem a legjobb. Már csak azért sem, mert az első helyen is lehetne, de mégis csak azután van. A szerelemben még inkább gyötrő ez a hely. Egy idő után bizonyára az örömöt és a kalandot felváltja az az űr, amely egy normális kapcsolatban alapvetően megvan. Reggel együtt ébredés, közösen reggelizés, kávézás, beszélgetés. Délután megbeszélni kivel mi történt aznap, az otthoni teendők ellátása, közös tévézés, pihenés és esi lefekvés. Sőt a hétvégi programok, az ünnepi alkalmak, a kirándulások, a nyaralások a párkapcsolatban magától értetődők, de szeretőként erre nem lehet alapozni. Nagy titkolózások és hazugságok árán kihozható egy közös hétvége, egy közös utazás, de ez szinte biztos, hogy azt jelenti, a párkapcsolatban élő másik felet orránál fogva vezetik, megcsalják, hazudnak neki. Csak gondoljunk kicsit az ő helyzetébe is.

Szeretőként óvatosságra van kárhoztatva az is, aki félrekacsingat a kapcsolatából, de az is, aki a szerető, mert üldözési mániává fajulhat az a tudat, hogy bárki és bárhol észre veheti őket. Egy lopott csók is lebukást eredményezhet. A randevúk zöme nem egy hosszúa nyújtott édeskettes romantikus találkozásokat jelenti, hanem a rövidke időt, amit otthonról le tudott csípni, azt kell kihasználni, és abba még a szexnek is bele kell férnie.

Szeretőnek lenni egyszerre jelenti azt, hogy nem kell senkinek megfelelni, a maga ura lehet az ember, ugyanakkor könnyen elkezdhet hiányozni, az, hogy nem bújhat párja mellé bármikor, nem hívhatja fel csak úgy, spontán, a telefonkönyvében valamilyen cégnévként szerepel a szerető neve és az üzenetküldés nagy lebukási lehetőség, így azt is mellőzni érdemes.

Ha a szerető nem tudja elfogadni és többet szeretne, mint amennyit ez a kapcsolat adhat, akkor biztos, hogy nagy szenvedés előidézőjévé válik. Ezt őrült nehéz lelkileg megélni akkor, ha az ember normális kapcsolatban bízik. Szeretőként sosem lesz ebben része.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)