Jump to content

Ha a szerelmet keresed, ezt a karaktert kerüld!

2022. 06. 20. 19:00

Egyedülállóként is lehet élvezni az életet, de egy idő után társra vágyunk. Ez is rendjén van így, de az ismerkedés nem is olyan egyszerű.

Rászántad magad, hogy segíts Kupidónak? Keresed a társad, a szerelmed és hiszel abban, hogy plusz, modern támogatottsággal, vagyis az internet segítségével könnyebben találod meg?

Nagyon sokan regisztrálnak ilyen vagy olyan társkereső oldalra, vagy akár egyszerre többre is. Ha még új vagy ezen a területen, akkor hamar ingoványba léphetsz. Amikor nincs más a kezünkben, csak az, amit vad idegenek az adatlapjaikon leírnak, kénytelenek vagyunk azt elhinni. Ha felvesszük egymással a kapcsolatot és megtörténik köztünk a kommunikáció, ebben az esetben is hiszünk az adott szónak. Csakhogy az ismerkedős oldalakon vannak olyanok, akik teszik a szépet (igazán hangzatos minden, amit leír) és egy ideig benyeljük mindazt, amit ír vagy mond, majd rájövünk, hogy valami nem stimmel.

Tapasztalatok híján talán nem is érted, hogy mi történik. Akik már régebb óta próbálkoznak az online térben megtalálni a szerelmet, lehet, hogy ismerős ez a fajta. Ők azok, akik ellátnak téged információval, de a te gondolatod, életed, személyiséged kevésbé érdekli. Már csak azért is mert keresgél az ilyen, de több szálon futtat személyeket. Aki jobban érdekli, azzal intenzívebbé teszi az ismerkedést, míg a többiekkel fenntartatja az érdeklődést azért, hogy „ha ló nincs, jó lesz a szamár is.”

Már neve is van az ilyen figuráknak. Ők a morzsaszórók (breadcrumbing). A morzsaszórók mindig annyit adnak magukból, hogy életben tartsák ezeket a kapcsolatkezdeményeket. Mivel azonban bizonytalanok bármelyik ismerkedés végkimenetlében, nem engedik magukhoz túlságosan közel egyiket sem. El sem engednek, mert még jól jöhetsz. Ezért néha elejtenek egy szép szót, egy bókot, hogy fenntartsák az érdeklődést. Mivel nincs lezárva semmi, ezért te is benne maradsz.

Telik az idő és rájössz, hogy igazából ez a kapcsolat nem is kapcsolat és egyáltalán nem is halad. Sőt, igazából más, potenciális jelöltek elől veszi el az idődet és a figyelmedet is. Míg rá koncentrálsz, másra kevésbé. Pedig ebből nem lesz sem igazi kapcsolat, a szerelemről már ne is beszélve.

Lehet, hogy az ilyen morzsaszóró nemcsak bizonytalan az érzéseiben, hanem inkább arról van szó, hogy laza kapcsolato(ka)t akar. Az elköteleződés egyáltalán nincs szándékában, de az érdeklődés fenntartása érdekében teszi a szépet neked és még ki tudja hány embernek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)