Jump to content

Már nem a régi, de még helyrehozható

2023. 08. 09. 19:00

Semmi sem tart örökké. Még az öröknek hitt szerelmek sem. Azonban, ha még időben észreveszik a gondot a párok, megmenthető lehet egy kapcsolat.

A válások száma jóval magasabb, mint akár 10, 20 vagy akár 50 évvel ezelőtt. Ahogy mondani szokták, régen megjavították azt, ami elromlott, most erre a válás tűnik a legegyszerűbb megoldásnak. Vannak, akik meg sem próbálják helyrehozni, megbeszélni a bajokat és persze léteznek olyan kapcsolatok, amelyek a megmentés kísérlete ellenére is zátonyra futnak.

Ha ti az a pár vagytok, akiket szoros kötelék tart együtt, de érezhető az eltávolodás, akkor ideje tenni azért, hogy ne váljon végzetessé és visszafordíthatatlanná ez a távolság.

Minden kapcsolatnak az alapja a bizalom és az őszinteség a szerelmen kívül. Ha ez a hármas létező, de a munka, a körülmények, az idő, bármi más azt eredményezte, hogy keveset foglalkoztok egymással, akkor ideje leülni beszélgetni.

Az a kapcsolat, ahogy a kommunikáció nagyon jól működik, ott is van probléma, csak az még csírájában megoldható. Ha érzitek, hogy nem olyan a kommunikáció, mint amilyen volt és amilyenre szükségetek van, azt tegyétek szóvá. Sőt, keressetek alkalmat naponta arra, hogy beszéljetek a gondolataitokról, az érzelmeitekről. Olyan új helyzetek adódhatnak, amelyeket azelőtt még nem tapasztaltatok (például kirepülnek a gyerekek a családi fészekből és most újra csak ketten vagytok, ami nagyon fura), és mindez megborítja az addigi életeteket. Ezeket meg kell beszélni. A mély és tartalmas beszélgetéseket nem lehet az ebéd vagy a vacsora ideje alatt megbeszélni. Arra van szükség, hogy időt szenteljetek egymásra. Jelen esetben lehet szó egy közös nyaralásról, kirándulásról, ahol nemcsak kellemesen érzitek magatokat, de akár jobban megnyílhattok egymásnak.

Természetesen nemcsak nyaralás során lehet sokat beszélgetni. Keressetek olyan közös programokat, amelyek mindkettőtök számára örömet okoz. Ezek az alkalmak kicsit visszahozhatják a múltat, az akkor átélt érzelmek is a felszínre törhetnek.

A beszélgetések során térjetek ki a jövőre. Kinek mik a tervei, mit szeretnétek megvalósítani, hogyan tudnátok abban segíteni egymást. Az ilyen beszélgetések során is megjelenhetnek nézetkülönbségek, de próbáljátok elfogadni egymást és az arany középutat választani. úgy, hogy mindenki jól járjon, akarata és érzelme ne sérüljön túlságosan. Ha ugyanis az egyik fél úgy érzi, hogy mindig tőle várják, hogy álmaiból leadjon, az egyszer ki fog törni belőle és lehet, hogy véget vet a kapcsolatnak. Eddig el sem szabad jutni.

Ha úgy érzitek, hogy a fentiek figyelembe vételével és betartásával sem kerültetek közelebb egymáshoz, de el sem akarjátok még engedni a másikat, akkor megoldást kínálhat a párterápia. Nincs abban semmi szégyellnivaló. Sőt, ha szakemberre bízzátok magatokat, akkor tesztek meg mindet a kapcsolat megmentéséért.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)