Jump to content

Az intelligens szakítás üzenetei

2024. 05. 29. 19:00

Elmúlt, vége lett. Csak ti ketten tudjátok pontosan, hogy mi történt kettőtök között vagy mi nem. Lehetett szebb és csúnyább a vége, de ha dühből kívánnál valamit az exnek, felejtsd el.

A szakítás sosem móka, de azt is le lehet zárni szépen. Természetesen ez függ attól, hogy mi miatt jutott el két ember az elválásig. Az is sok mindentől függ, hogy a szakítás milyen minőségben zajlik le. Függ a vérmérséklettől, az indulatoktól, a megbántottság mértékétől (ha van). Ez egy olyan folyamat, amit a gyászhoz lehet leginkább hasonlítani, hiszen el kell köszönni valakitől és le kell zárni a vele folytatott életet. Megviseli az embert és ha még a harag is ott munkál, akkor könnyen lehet, hogy kígyót és békát kívánva engedjük útjára a másikat.

Személyes tapasztalatom szerint sokan nem tudják lezárni a múltjukat és ha az exszel találkoznak, vagy csak említést tesz róla valaki, akkor azonnal dühbe gurul. Pedig, ha valaki igazán el szeretne távolodni valakitől, akkor érdemes tényleg vele lerendezni mindent, vagyis meggyászolni az elmúlt kapcsolatot.

Ha azt szeretnéd, hogy gyógyuljanak a lelkeden és szíveden esett sebek, valamint szép emlékként maradjon meg a múlt, akkor úgy engedd útjára az exet, hogy jót kívánsz neki. Tévedsz! Nem őt fogod ezzel kímélni, hanem magadat. Tehát szakítás után, ha van hozzá elég lelki erőd és két sírás vagy dühkitörés között kívánj neki minden jót.

Abba gondolj bele, hogy minden okkal történik. Bár most fáj, még a puszta lét is, de ha nem működött köztetek, akkor milyen szenvedés lett volna később? Kívánd neki azt, hogy reméled más oldalán megtalálja azt, amit egymással nem tudtatok megvalósítani. Mindegy, hogy mi miatt jutott odáig a kapcsolat, hogy vége lett, de ez azt jelenti, hogy nem tudtatok jól együttműködni. Valami hibázott. Lehet leginkább ő, de annak is oka van.

Ha viszonylag vagy nagyon békés az elválás és minden indulat nélkül tudjátok megbeszélni a dolgaitokat, akkor arról is biztosíthatod, hogy barátként a háttérben mindig megtalál és számíthat rád. Az esetek többségében ez aztán egyáltalán nem fordul elő, de jót tesz mindenki lelkének, hogy úgy tekintetek egymásra, mint barát.

Ha nincs benned olyan tüske, ami a személyét, személyiségét érinti, akkor engedd el úgy, hogy reméled, hogy megtalálja az ő igazi útját és ehhez az igazi társát. Mert ti nem azok voltatok egymásnak. Kívánd azt, hogy legyen nyitott az ismerkedésre, a figyelemre és a szerelemre is. Egy ilyen törés sem állhatja útját az új kapcsolatnak.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)