Jump to content

Ahányadiknak születtél, olyan leszel a szerelemben

2014. 07. 08. 09:27

Elfogadott ténynek számít, hogy befolyásolhatja párkapcsolatunkat az, hogy hányadiknak születtünk a családba. Ahány ház, annyi szokás- de azért hasonlóságok előfordulhatnak.

„Az elsőszülött az igazi” – szól a régi mondás. A hajdani időkben kivétel nélkül az elsőszülött (fiú) sarj örökölt. Napjainkban ez nem feltétlen van így a modern országokban, ellenben az kétségkívül megmaradt, hogy az elsőszülött gyermek több felelősséggel bír, többet várnak tőle és általában hozzá mérik a többieket is. Ha a család zűrzavaros időket él át, feladatának érzi hogy azt rendbe hozza. Így egyáltalán nem szán elegendő időt saját párkapcsolatára vagy akár teljes mértékben beáldozza azt.

A középső gyermekek azok akik állandóan a figyelem hiányára panaszkodnak. Mivel vannak előttük és utánuk is, háttérbe szorulhatnak. Előnynek foghatja fel, hogy az idősebb már kijárta az utakat, a fiatalabb pedig a felnőttek kereszttüzébe van. Sok esetben ő az, aki a leghamarabb elköltözik és saját életet kezd. Mivel családjától nem kapott elég figyelmet, párkapcsolatában hajlamos állandóan azt keresni.

A legkisebbnek mindent szabad? Dehogy! Az édesanyák, ha már minden fiókájuk kirepült, sokszor a legkisebbet marasztalják. Nem akarnak kilépni az anyaszerepből, és ezt a gyerek sínyli meg, például az önállóság hiányával. Párkapcsolatában a folyamatos menekülés vall rá, valamint nem kedveli a túlzott gondoskodást

Ezek nem feltétlenül mindenkire egyaránt igazak, hasonlóságok viszont mutatkozhatnak.

(Fotó:girlsguideto.com)