Jump to content

Rád talál(hat) az online szerelem

2014. 07. 10. 15:05

A mai felgyorsult világban már divatos is, de még inkább kényelmesebb az online társkeresés. Nehéz a klasszikus értelemben vett ismerkedés, mert vagy a hely nem alkalmas arra, vagy a korosztály. Szaladunk, rohanunk, sietünk. Hajtjuk a pénzt, dolgozunk, neveljük a gyerekeket, gondozzuk a kertünket, tisztán tartjuk lakásunkat. Sok mindennel kell foglalkoznunk, de ha egyedülálló valaki, de párkapcsolatra vágyik, akkor le kell kicsit csendesednünk és foglalkoznunk kell magunkkal is.

Nagyon sokan találták már meg ilyen vagy olyan társkereső oldalakon párjukat, társukat. Köttettek házasságok is a társkereső oldalakon elkezdett kapcsolatfelvétel, randizás, együtt járás után, melynek gyümölcse házasság és gyermekáldás lett.

Igazi sikertörténetek születtek, romantikus történetek tömkelegét olvashatjuk.Igen, létezik. Meg kell próbálni. Esélyt adni kell magunknak, még ha ódzkodunk is ettől. Ha úgy érezzük, hogy környezetünkben becsukódtak a párkapcsolat lehetőségének kapui, még mindig van esély. De mekkora!

Megdöbbentően sok férfi és nő keresi a párját interneten keresztül. Vagyis nagyon nagy az esély arra, hogy rátalálunk a szerelemre.

Erre a lehetőségre úgy kell tekinteni, mint berugókarra a motoron. Ezzel csak az ismerkedési folyamatot indítjuk el, de vigyázni kell, hogy ne ragadjunk benne ebben az online világban.

Nagyon sok a hamis, önmagát fényesítő profil, a valóság pedig merőben ellentéte az ott mutatottaknak. Mégis, kit verünk át? A másik felet biztos, de ami durvább, hogy saját magunkról olyan torz képet adunk, ami nem a valóság. Ez önbecsapás.

A jó társkereső profilhoz hozzátartozik egy előnyös, valóságot mutató profilkép. Az a legjobb, ha van egészalakos, hogy ne legyünk zsákbamacskák. Előnyös az olyan kép, amin arcunk jól látszik. A szem a lélek tükre. Amikor szörföl valaki az interneten, és célja a párja megtalálása társkeresőoldalon, sokszor akad meg egy nő vagy férfi arcképén a szem. Vonzza a tekintetünket a szeme, az arca. Valamit meglátunk, érzünk benne. Ez lehet nagyon jó és riasztó is.

Ha az utóbbi, akkor keresünk tovább. Azonban ha magával ragad a tekintet, akkor ráklikkelünk az illető profiljára, és feltérképezzük adatait. Hová valósi, hány éves, milyen magas, milyen testalkatú, mi a végzettsége? A jó profilszöveg szintén nagy hatással van a társkeresőkre. Ez is lehet vicces, komoly hangvételű. Mindenki az egyediségre törekszik, jellemző ez a bemutatkozó szövegekre is. A legfontosabb, hogy önmagát adja az ember. A legrövidebb út az őszinteség.

Ez mind attól függ, hogy a másik fél mit képzel, és mit érez bele a szövegbe annak olvasásakor. Ha van fénykép, akkor a sorok olvasása közben elképzeljük az adott személyt, és társítunk hozzá valamilyen érzelmet. Akkor fogalmazódik meg bennünk az, hogy írni kell az illetőnek.Ragadjon klaviatúrát, merjen kezdeményezni, legyen férfi, vagy nő. Adjon esélyt a szerelemnek!

(Fotó:buzztimebusiness.com)