Jump to content

Adj hálát!

2014. 07. 31. 19:20

A hála az, amikor felismerjük, hogy mik a jó dolgok a világunkban. Tudatában vagyunk az élet nehézségeinek, de ezek mellett látjuk a szépet. Ha visszatekintünk, életünkben számos dolognak hálát tudunk adni.

Osho azt mondja „A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb titok, amit meg kell tanulnod."

Valóban így van, csak kimondani és leírni sokkal könnyebb, mint naponta alkalmazni. Ugyanis nehéz folyton hálásnak lenni lényegében mindenért. Pedig ez a titka a boldog életnek.

Még tudományos eredmények is a hála pozitív hatásait támasztják alá.

Aki szívében hálával kel és fekszik, sokkal boldogabb, mert általa egészségesebb, erősebb az immunrendszere, többet mozog, többet alszik.

Több örömöt és vidámságot talál életében és az egész világban minden nap, ezáltal személyisége optimista. A napi csodákat, szépségeket is meglátja, ami további pozitív élményhez juttat csak azért, mert képessé vált megtalálni a boldogságot a szürke hétköznapokban is.

A hála napi gyakorolása segít kizárni a negatív gondolatokat. Nem lehetünk egyszerre hálásak és negatív gondolatokkal teli, mert kioltják egymást.

Elfogadjuk és örülünk annak, amink van, hálásak vagyunk érte, azonban nem törődünk azzal, amink nincs.

Naponta gyakorolt hálával az emberekhez is máshogy állunk, barátságosabbak, elfogadóbbak, segítőkészebbek, megbocsátóbbak leszünk. Nyitunk feléjük és meghallgatjuk őket.

Aki hálás, jobban reagál a stresszes helyzetekre is, ugyanis még a rosszat is úgy éli meg, hogy nem annyira sötétnek látja a dolgokat, meglévő életéért hálával teli a szíve.

(Forrás:imabojt.hu)