Jump to content

Adj az idődből a párodnak, a családodnak is!

2014. 08. 05. 08:23

Ugye tudod, hogyha valakire időt szánsz, az életedbe fektetsz be? Azon persze lehet vitatkozni, hogy mi számít igazán értékes, minőségi időnek, hiszen csak az számít. Az együtt ülős tévézés sajnos már nem ez a kategória.

Tölts úgy időt a gyermekeiddel, hogy felserdülve is akarjanak időt tölteni Veled. Hatalmas nyereség, ha a gyermekek szeretnek a szüleikkel lenni, és ez azt bizonyítja, hogy a szülők valamit nagyon jól csinálnak. Menjetek együtt moziba, előtte, vagy utána üljetek be egy falatozóba, és beszélgessetek. Csak úgy, bármiről. Légy a barátja is gyermekeidnek! Birkózz a kicsikkel, de a nagyobbakkal néha külön is tölts időt. Menjetek el horgászni, kirándulni, sétálni, sportoljatok együtt.

A Te családi befektetésed jó nyereséget fizet? Ideje mindenkinek ugyanannyi van, legfeljebb másképp osztja be. Ne kötelezd magad túl, ne vállalj túl sokat, hiszen így más irányba fog morzsolódni az életed, mintsem azt szeretnéd. Ne veszítsd el az irányítást életed felett! A legelső ember, akire időt kell szánnod, nem más, mint Te magad. Viszont ne ess át a ló másik oldalára. Nincs időd a családodra, de mindig ráérsz a hobbijaidnak hódolni, vagy túlórát vállalni? Sosem nélkülözöd a reggeli újság elolvasását, és a hírek megnézését, de a párodat hanyagolod? Öreg hiba.

Néha félre kell tenned a kevésbé fontos dolgokat, hogy az igazán lényeges dolgokra tudj koncentrálni. A jutalom mindig megéri az áldozatot!

(Fotó: szulo.reiki.timba.biz)