Jump to content

Mindig csak a munka?

2014. 08. 09. 20:00

Ha úgy érzed, hogy napjaid csak a munka tölti ki, vizsgáld meg alaposan az életed, és mielőbb változtass rajta! Ha nem így teszel, a mókuskerék lassan felőröl.

Vegyél elő egy lapot, s rajzolj rá egy nagy kört, majd oszd 8-12 részre. Minden cikkelyhez társítsd életed egy-egy részterületét (pl. család, munka, álmok, egészség), és pontozd őket 0-10-ig, a kör belsejéből indulva úgy, hogy besatírozod őket. Ha ezzel készen vagy, kösd össze a pontokat, és megkapod, hogy életed mely területein vesztetted el az egyensúlyt.

Vizsgáld meg, hogy mely területeken kaptál nagyon alacsony pontszámot, és kezdj el hozzájuk célokat kidolgozni. Előtte persze nem árt egy egységes képet látnod arról, hogy hová tartasz. Írj hozzá egy cél-listát, és azt is, hogy mi szükséges a megvalósuláshoz. Mindennap tégy valamit a célodért. Persze időközben lehet, hogy változni fognak a céljaid, de legalább tudni fogod, miért is utasítod vissza őket.

Készíts egy teljességlistát is, melyben felsorolod az életedre hatást gyakorló dolgokat (pl. környezet, kapcsolatok, anyagiak), és biztosan fogsz találni olyan részterületeket, amiket elhanyagolsz. Szabj ki határidőt a megoldásukra! Ily módon helyrehozhatsz olyan dolgokat, amelyek visszatartanak az álomterved megvalósításától.

(Fotó:businessnewsdaily.com)