Jump to content

Ezek a sorozatfüggőség jelei!

2014. 10. 01. 13:17

Csak néha engedsz a sorozatok csábításának, vagy már kőkemény sorozatfüggő vagy?

Ha gyakran gondolsz az általad nézett sorozat szereplőire, ha csak azért nézel egyet, mert van benne egy dögös csaj/pasi, ha elvonási tüneteket produkálsz egy szereplő kiírásakor, vagy egy sorozat szüneteltetésekor, megszűnésekor, akkor fogj gyanút, Te bizony függő vagy. Ha a programjaidat is elmondod egy-egy rész kedvéért, akkor meg pláne, hogy sorozatfüggő vagy.

Sokszor csak azért kezd el nézni az ember egy sorozatot, mert a barátainak tetszik, és mert annyit beszélnek róla. Ugyan ki akarna kimaradni a beszélgetésekből? A baj akkor kezdődik, ha teljesen belefeledkezel az egyes részekbe, s rendszeresen órákig bambulod a képernyőt. Pedig éppen lenne jobb dolgod, még akkor is, ha az csak az alvás. De nem, Te majd leragadó szemekkel is nézed a kedvenceid.

Aztán egyszer csak átveszed a sorozat poénjait, és elkezdesz vonzódni érzelmileg (nem vicc!) a szereplőkhöz. Biztosan Te is találkoztál már a rajongás eme formájával, van, aki naponta oszt meg a kedvenc színészéről fotókat a közösségi oldalakon. Elkezdesz drukkolni a szereplőknek, és gondolatban szövögeted a sikeres folytatási lehetőségeket. Akár ismeretlenekkel szemben is megvéded a kedvenc karaktereidet. Probléma, ha egész hétvégén a képernyő előtt ülsz, ha depresszióba esel, amikor véget ér az évad. Ha pedig az egész sorozat, akkor komoly érzelmi völgybe kerülsz.

Számodra a sorozat nem csak sorozat, hanem életérzés, és úgy érzed, sok mindent kaptál tőle. Érzelmi üresség van benned. Aztán persze megjelenik egy új sorozat, és kezdődik minden elölről.

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:kthxbaii.blogspot.com)