Jump to content

41 milliót keresett koldusként

2014. 12. 03. 09:00

Billy Ray, történetünk főhőse egy átlagos koldusként ült az utcán, amikor a szerencse megkörnyékezte. A sztorija akkor kezdődött, amikor Sarah Darling elsétált előtte. A hölgy a koldus dobozába ejtette gyémánt jegygyűrűjét, amikor aprót dobott a férfinak.

Mivel csak otthon tűnt föl neki, hogy hiányzik az ujjáról a rendkívül értékes ékszer, hiába ment vissza azonnal, Billyt már nem találta ott.

Napokig kereste a férfit, míg végül rátalált. Nem sok reményt fűzött ahhoz, hogy visszakaphatja jegygyűrűjét, de a koldus csak az ő jelentkezésére várt. Sarah alig hitte el, hogy Billy a szegénysége ellenére nem dobta zálogházba a gyűrűt. A hölgyre akkora hatással volt az eset, hogy egy online gyűjtést szervezett a koldusnak, aki az adományokból 175000 dollárhoz, csaknem 41 millió forintnak megfelelő összeghez jutott.

"Azt tettem, amit bárki tett volna" – nyilatkozta az eset napvilágra kerülése után.

A becsületessége által jutott vagyonról pedig nem is érti, hogy lehet az övé, zavarba ejti a figyelem. Ugyan hálás az emberek jószándékáért, de úgy tartja: rossz irányba halad a világ, ha egy ilyen semmiség ekkora port kavart körülötte, és nem érti, mi a különleges abban, hogy visszaadott valamit a jogos tulajdonosának.

Azt hiszem, megszívlelendő a mondandója. Ha mindannyian így viselkednénk, jobbá válhatna a világ.

(Forrás: http://mensworld.hu/Fotó:payalns.blogspot.com)