Jump to content

A test lehet sérült, de a lélek ép marad -2.rész

2014. 12. 10. 12:10

Janine nem adta fel, kért időpontot egy repülőiskolába. Újabb álma lett: pilóta szeretett volna lenni! Így hát gyakorolta a járást, tanulta az elméleti anyagot, átesett még pár műtéten, és sikerült az alkalmassági vizsgája is.

Rengeteg időt töltött az iskolában gipszben sántikálva, majd fém merevítővel, katéterekkel. De volt célja. Kitartását siker koronázta, megkapta a magánpilóta-engedélyt, majd a kétmotoros gépre is engedélyt szerzett. Ezt követte a műszerkezelői vizsga, a kereskedelmi pilótaengedély, majd az oktatói besorolás. Csodálatos ugye? 18 hónapra rá, hogy kikerült a kórházból, embereket oktatott, ugyanabban az iskolában, ahol ő tanult.

Nem állt meg, műrepülés oktató lett.

„A filozófus, Lao-ce, mondta egyszer, hogy "Amint lemondasz önmagadról, azzá válsz, akivé lehetnél."Most már tudom, hogy el kellett engednem azt, akinek hittem magam, hogy egy teljesen új életet tudjak kezdeni. Amíg nem engedtem el azt az életet, amihez ragaszkodtam, addig nem tudtam örömmel fogadni azt az életet, ami várt rám. Most már tudom, hogy az igazi erőm soha nem a testemből fakadt, s bár a fizikai képességeim jelentősen megváltoztak, én magam ugyanaz vagyok. A bennem levő vezérfény még mindig világít, ahogy mindannyiunkban ott ég.

Tudom, hogy nem a testem vagyok, és azt is tudom, hogy ti sem a testetek vagytok. Ekkor már nem számít, hogy hogy nézel ki, honnan jössz, vagy mivel keresed a kenyered. Csak az számít, hogy éltetjük az emberiség lángját azáltal, hogy az igazi valónk teremtő megnyilvánulásaként éljük életünket. Mert millió és millió szívószállal vagyunk összekötve. Eljött az idő, hogy összekössük és megfogjuk őket, és ha a közös boldogságunk felé tartunk, akkor ideje szakítani a külsőségekkel, s helyettük a szív erényeit szem előtt tartani.

Emeld fel a szívószálad, ha velem vagy!”

(Forrás:ted.com / Fotó:www.success.com)