Jump to content

Ébredj fel!

2015. 07. 16. 12:10

Ha eggyé válsz valamivel, akkor az nem szenvedés. Csak az ego szenved! Ha valamitől elválasztod magad - és ez lehet a boldogság is - szomorú leszel! Ez a kulcs! Az ego elkülönít...emiatt szenvedsz. De ha az ego elolvad, akkor eggyé válsz a Teremtéssel.

Sodródsz az élet folyamán, amerre visz, bízol benne. Csak így tudsz kiszabadulni az ego börtönéből, és így az Élet gyönyörű.
Tiéd a választás lehetősége, de csak akkor, ha tudatos vagy. Különben mindig a rosszat választod. A halott súly, az ego, már nagyon régen megszilárdult benned... és nagyon nehéz...ezért te, mint egy automata, mindig a rosszat választod, mert nem is tudod, hogy ez lehet másképp is. Ébredj fel, légy éber arra, ami benned történik. És abban a pillanatban, ahogy tudatossá válsz pl. a keresűségre, emlékezz: "- Ezt én határoztam így" Legyen ez az első lépés : Minden ami van - ÉN választottam, én vagyok a felelős érte... a körülményeket én teremtettem: ennek ÉN vagyok az "oka". Azonnal észre fogsz venni egy változást, mert ezzel az egyszerű módszerrel megváltoztattad a nézőpontodat. Már másképpen látod az eseményeket. És ebből az új szemszögből könnyebb felfedezni az utat. Amint felfedezed, hogy van választási lehetőséged: az élet játék lesz! Ha azt érzed, hogy szomorúságra van okod, ám legyen, légy szomorú - de emlékezz: "- ezt én választottam''. És ne panaszkodj. Senki mást nem terhel a felelősség. A drámát amelyben közreműködsz, TE írtad. Ha te írtad a drámát, ám legyen, de akkor ne menj senkihez és ne kérdezd, hogy 'hogy lehetnél boldogabb? Akkor ne menj a mesterhez vagy a guruhoz, hogy miért van ez így? ... kedves guru légyszíves csináld vissza... hogy aztán csinálhassak még több bajt!

Tanuld meg: mindennek TE vagy az okozója! Ébredj fel! MOST! Ebben a pillanatban és légy BOLDOG! Tudod mi az élet legmélyebb törvénye? Az OK és az OKOZAT kapcsolata! Te vagy az OK és a körülmények, amelyekben élsz: az okozat, a következmény. Az életed az okok és az okozatok láncolata. Ha elülteted a magot, akkor kinő belőle a fa. Ez a tudomány alaptörvénye: az okot követi az okozat. Az élet folyamata láncszerű: ok és okozat.

LÉGY BOLDOG - ÉS A SZERELEM MEGJELENIK
LÉGY BOLDOG - ÉS LESZNEK BARÁTAID
LÉGY BOLDOG - ÉS AZT KÖVETI MAJD MINDEN

Könnyebb az eredményt létrehozni, mert az csak tőled függ. Az ok nem tőleg függ. De a következmény igen, az már ott van benned! Érted? Az ok rajtad kívül áll, és a körülményektől függ. De a következmény az nem -- az már benned van. Ha létrehozod a következményt, akkor majd felfedezed az okot is.

(Forrás:OSHO, fotó: Excited_Man_Holding_An_Antique_Clock_by_stockimages)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!