Jump to content

Tippek a mentális egészség megőrzéséért!

2018. 02. 02. 12:30

Vannak helyzetek, mikor úgy érezzük triplán betelt az a bizonyos pohár, bizonyára mindenkivel előfordult már élete sorén, hogy a stressz, magánéleti problémák, munkahelyi gondok, megnehezítették a mindennapjait. Fontos, hogy próbáljunk meg úgy élni, hogy ezek a problémák, ne mérgezzék meg testi-lelki egészségünket.

Ha úgy érzed eleged van, eluralkodik rajtad a stressz, vegyél 10 lassú és mély levegőt, majd fújd ki! Meglátod megnyugtat és ellazít.

Közeledik a tavasz, itt az ideje, hogy tested-lelked rendbe szedd. Keress egy olyan mogásformát, mely közel áll a szívedhez, olyan sportot, melynek végzése boldogsággal tölt el. A mozgás ugyanis a legjobb gyógyszer, hiszen stimulálja az agyat és a testet egyaránt.

Tűzz ki célokat minden napra! Készíts egy listát terveid megvalósításához, mely tartalmazza azokat a lépéseket, melyeket fokozatosan kell megtenned a megvalósítás útján, a siker érdekében. A végén, mikor a lista pontjai ki lesznek pipálva, meglátod majd mekkora boldogságot fogsz érezni. Ezzel a listával a motivációdat és a kitartásodat is erősítheted.

Sétálj sokat! Ezidő alatt a gondolataidat is rendszerezheted. Vedd észre magad körül és magadban is a szép dolgokat! Ha úgy érzed mélypontra kerültél, fókuszálj a pozitív dolgokra.

Bizonyára vannak olyan dolgok, melyek nyomasztanak, melyek megnehezítik az életed, amin sokat agyalsz. Gondold végig, hogyan szabadulhatnál meg ezektől. Söpörd ki életedből a negatív gondolatokat. Tartsd szem előtt a jó dolgokat, keresd meg a dolgok pozitív oldalát. Ha nyitott leszel a világra, előbb-utóbb jobb színben fogod látni a dolgokat.

Próbálj ki különféle művészeti tevékenységeket. Fess, rajzolj, alkoss, táncolj! Légy kreatív! Agyad, memóriád, és a képzelőerőd is fejlődni fog ezáltal, valamint tested-lelked is egyensúlyba kerül.

Írd össze mi tölt el örömmel! Próbálj a mindennapokba vinni magad számára egy kis boldogságot. Élj úgy, hogy minden napra jusson valami apró öröm.

Tanuld meg irányítani önmagad. Légy erős, és merj küzdeni az álmaidért, céljaidért, vágyaidért és állj ki az igazadért. Próbálj úgy élni, hogy minden nap elégedetten és boldogan tudj lefeküdni.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)